Vsako leto, General Tso na vrhu seznama najvišje uvrščenih kitajskih jedi iz skupine GrubHub. Smisel: priljubljenost generala Tso piščanca je eksplodirala v ZDA – tam je tudi dokumentarni film Netflix! Popolnoma razumem: General Tso je to. In to je varna izbira. Nisem prepričan, kako bo šlo po okusu ali goveji in brokoli? General Tso bo dostavil.

sliko

Ethan Calabrese

Zaradi te omake. Sladka, lepljiva, malo vročine, vendar ne dovolj, da bi se šibke palice izognile. Veliko smo s tisto omako pomotoma spoznali, da je ključna sestavina, da naredimo ali prelomimo okusno General Tso.

sliko

Ethan Calabrese

Kombinacija, s katero smo končali, je mešanica česna in zdrobljenih rdečih pepelnih kosmičev, ki se približno eno minuto zberejo skupaj, nato sojino omako, hajin (crack v steklenički, resnično), med in sok limete. Rezultat je tangy in popolnoma sladek. Izločanje piščanca v koruzni škrob in moko je korak, ki ga tudi ne želite preskočiti. Piščančje koščke daje toliko teksture – in omaka se bo lažje držala. Kar se tiče mešanja, uporabite kakšno zelenjavo. Ko bodo udarili v omako, ne boste nikoli razmišljali o njih.

sliko

Ethan Calabrese

Pridobite recept.

Sledite Delish na Instagramu.