Si sladek zob? Slini zob? Ali pa si morda oba? Potem ste zagotovo ljubitelj slanega karamela. Zdi se, da je lepljivo slano-sladek karamel s fleksom flur-de sel (ali morske soli) v vsem, od s’mores do koktajlov. V četrtek, 5. aprila, smo v četrtek, praznični dan National Caramel, zaokrožili naše top soljene karamele.

Za Caramel Connoisseur: Das Foods Caramelini

Soljeno Caramels Das Foods

Das Foods

Naš najljubši pick iz morja-sol-in-vse norost je Das Food’s Fleur de Sel karamele. Nekaj ​​dodanih okusov vključujejo lavino, limonin med, oranžni med, Chai Latte, kandiran ingver in pistacij, kafeterijo Cortado, Chili Pečan in našo najljubšo čokoladno oreščeno orehovo omako z ančo čili in indijsko cimetom.

Več od sijaja: norost karamelne koruze: 9 receptov za kokorovo kokoriko

Za Boozehound: tovarniško vlošeno karamelo iz tovarne sira

Cheesecake Factory Twisted Pretzel Milkshake

Yelp

Res potrebujemo, da razložimo to? To je milkshaka s kozolci in karamelom, ki je šikan. Je še srečna ura?

Za Ice Cream Addict: Häagen-Dazs soljeni karamelni sladoled palice

Haagen Dazs Salted Caramel Bars

Haagen Dazs

Okus z omejeno izdajo je vedno najbolj zanimiv. Tokrat je Häagen-Dazs vzel klasičen vonj vanilije in dodal trakove slanega karamela, nato pa je bar v svilnato plastjo mlečne čokolade obrobil. Zdaj se zaloga; do septembra 2012 bodo le v zamrzovalnem prehodu.

Za Gelato Gourmand: Talenti Gelato’s Sea Salted Caramel

Talenti Salted Caramel

Talenti

Če želite gelato zamenjati s sladoledom, poskusite Talenti’s Sea Salted Caramel gelato, ki je smešno neverjetno. Na spletni strani je opisana kot “bogata argentinska karamelna baza”, ki je poudarjena z fleur de sel, “kaviar soli”. Prišlo je do krhk iz čokoladnih karamelov.

Več od sijaja: nenavadni okusi sladoleda, ki jih želite poskusiti

Za Layer Cake Lover: pečena kremna torta iz krušne pečenice ali krušna pecica

Pečen Brooklyn Salted Caramel Cake

Pečen

Baked ima navdušence, ki prihajajo v svojo trgovino v Red Hooku, Brooklyn, iz daleč in širokega, da bi ugrizli svoje soljene piškote. Ampak so prav tako znani po tistih popolnih sladicah in keksih. Lahko kupite piškote na spletu ali glavo naslednjič, ko ste v New Yorku za rezino njihove mehke in maslene soljene karamelne torte.

Za ljubitelje browni: Mari’s Karamela morja Salt Brownies

Mari's Brownies

Mari’s Brownies

Ste kdaj bili na nebu? Boste našli kraj, ki dejansko obstaja, ko ste vzeli ugriz Mari’s gosto, vendar ne preveč čokoladni morski nasoljeni karameli brownies.

Za čokoladnega prvaka: Francove sive in prekajene solne karamele

Fran's Gray Smoked Chocolates

Fran čokolade

Zadovoljite čokolado in slane želje z enim ugrizom. Te obrtne čokolade so odlično darilo, če se lahko ustavite, da bi jedli celotno škatlo, preden ste prišli v gostiteljski dom.