Zdaj, ko se temperature segrejejo, sem skušnjen žariti vse in vse, kar lahko. Hrana samo malo okusi in ni nič bolje kot kuhanje zunaj. (Ali začenjam zveneti kot Bear Grylls?) Losos je ena izmed mojih najljubših rib za žar in ne bi mogla biti lažja.

1. Izberite pravi rez.

Najbolje je, da začnete z debelejšimi kosi, kot so zrezki lososa ali fileti. Naredite si uslugo in obdržite kožo na svojih ribah – to bo pripomoglo k ohranjanju skupaj, ko bo riba začela kuhati.

sliko

Parker Feierbach

2. Odstranite ga.

Posušite lososa s papirnatimi brisačami in sezono sezonite s soljo in poprom. Olje rešetke vašega žara in toplote do srednje visoke.

3. Poslušajte!

Odstranite kožo kožo navzdol po hrustljavi koži in pustite kuhati 6 do 8 minut ali dokler spodnja polovica rib ne izgleda motno in se koža zlahka sprosti iz žara. Obrnite in kuhajte 4 do 6 minut dlje, ali dokler se celotna riba ne kuhata.

4. Naj počiva.

Odstranite losos iz žara na čisto ploščo in šotor z aluminijasto folijo. Ribe potrebujejo nekaj časa za počitek kot dober kos govedine ali svinjine. Ne želite izgubiti vseh tistih okusnih sokov!

5. Poskrbi!

Po 5 minutah počitka ste pripravljeni služiti! Dodajte stiskanje citrusov in nekaj sesekljanih svežih zelišč in imeli boste čudovito poletno večerjo, ki jo želite znova in znova.

Sledite Delish na Instagramu.