Ko sestavite in pripravite svoje sestavine, je sutéing ena najhitrejših tehnik kuhanja na Zahodu. Skrivnost leži v vročem ponevu, majhnih sestavinah in hitrem zapiranju zapestja. Z naslednjimi preprostimi nasveti in recepti boste v kratkem času prižgali svetlobe in okusne jedi. Naročite se hitreje in enostavnejše recepte z našimi zdravimi večerjami in poceni 30-minutnimi obroki.

<str>Ta rahlo začinjena ponev iz kozic je pripravljena v samo 30 minutah.</p> <p></p> <p><b>Recept:</b> <b>Škampa s kozarci in hrustljavi krompir</b></p> <p>“title =” Kozica s pležci in hrustljavi krompir ”<br/> src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f6b125b39a0_-_shrimp-scallions-crispy-potatoes-recipe-mslo0311-lg.jpg?crop=1xw : 1.0xh, center, vrh in velikost = 480: * ”<br/> /> </picture> <p></span></p> <div class= Z ljubeznijo Martha Stewart

Sauté 101

Iz francoske besede, Sauter (kar pomeni »skoči«), je sutéing postal dobro znana kuharska tehnika po vsem svetu. Običajno je opisana kot kuhalna hrana v majhni količini maščobe v plitki ponvi nad srednjo visokimi vročinami, značilna pa je tresenje posode, ki hrani hrano in jo enakomerno porazdeli po vroči površini. Mnogi kuharji pomagajo pri tresenju s premetavanjem hrane s kleščami ali leseno žlico.

Preberite o nasvetih in recepteh, kot so naši Škampa s kozarci in hrustljavi krompir, na sliki) in se naučite, kako enostavno zmešati.

Piščanec Dill Saute with Seasonal Veggies

Kate Mathis
Kaj naj Sauté

Ideal Sautéing Sestavine: Kosi vitke, nežne beljakovine, kot so piščanec in kozica, in rezana zelenjava najbolje delujejo pri sušenju, zaradi hitrega kuhanja teh tehnik. Za te sestavine ni potrebe po dolgotrajnem kuhanju ali dodatni vlagi, da se pripravijo sočno in nežno.

Recept: Chicken Dill Sauté

sliko

Ken Burris
Pripravite se pravilno

Pridobite sestavine, pripravljene pred začetkom: Pri sušenju lahko kuhanje poteka precej hitro, zato je pomembno, da so vse vaše sestavine narezane, narezane in porazdeljene pred časom, da preprečite premikanje v zadnjem trenutku.

Recept: Poletni skvoš in beli pasji pas

sliko

Ken Burris
Manjši je boljši

Sautéing Nasvet: Ker se reakcijo ne zanaša na tekočino, da bi kuhala hrano (tako kot pri gastritisu in ožemanju), sta pomembna zunanja začimba in kakovostne sestavine. Rezanje sestavin v majhne, ​​enakomerno velikih kosov poveča razmerje med površino in prostornino, kar omogoča več začimb (a.k.a. aroma) v vsakem ugrizu.

Recept: Navadni krzneni Sirloin Nasveti z Bell Peppers

sliko

Prispevek MyRecipes.com
Oil Up

Nazaj Away od masla: Zaradi nizke stopnje dima maslo ni priporoćljivo, kadar je hladno. Rastlinska olja, kot so kanola, oljka in koruza, so prednostna, ker lahko prenesejo visoko toploto pred sežiganjem in razgradnjo. Če želite okus masla v vaši peči, ga poskusite dodati na koncu ali ga mešati s trdnejšim oljem.

Recept: Sautéed zeleni fižol z divjimi gobami

sliko

Ellen Silverman
Ogrevajte prvo ploščo, Fat Second

Sautéing Nasvet: Preden dodate kuhinjske maščobe, kuhano maščobo segrevajte na srednji višini približno 1 minuto. Z roko postavite nekaj centimetrov nad ponev, lahko občutite toploto, ki oddaja površino. Pravilno ogrevana posoda povzroči bruhanje tako zelo zaželeno, kadar je pečenje. Opomba: Kadar uporabljate neprepustne posode, se več kot 30 sekund izogibajte prazni ponvi.

Recept: Sautéed Peppers

Brokoli with Hot Sauce

Lucy Schaeffer
Prepovedano kajenje

Top Sautéing Napaka: Ja, prepraženje zahteva vročo posodo. Toda plošča, ki se segreje na srednji višini, dokler se ne prižge olja, je prevroče – olje naj bo vroče, preden začnete kuhati. Sauté ponve, ki so prevroče ali preveč hladne, lahko motijo ​​načela tega postopka kuhanja.

Recept: Brokoli z vročo omako

<str>Kasneje lahko omenite kalčke kot “zelene sladkarije”, ker so nagnjeni k sladkanju, ko rjav v skledi.</p> <p></p> <p><b>Recept: </b><b>Spicy-za-Garlicky Brusnice</b></p> <p>“title =” Spicy-and-Garlicky Brusnice ”<br/> class = “lazyimage lazyload”<br/> src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f6b13bcac52_-_spicy-garlicky-brussels-sprouts-recipe-fw1110-lg.jpg?resize=480 : * ”<br/> /> </picture> <p></span></p> <div class= Con Poulos

Ne prenagljen

Sautéing Nasvet: Sautéing preveč hrane hkrati preprečuje kroženje zraka in znižuje skupno temperaturo v posodi, kar lahko povzroči, da so sestavine para, namesto da kuhamo s suho toploto. Kar pomeni, zdravo, hrustljavo, zlato zunanjost! Če želite večino hrane hraniti, poskusite kuhati v serijah, po potrebi osvežite in ponovno ogrevate maščobo.

Recept: Spicy-za-Garlicky Brusnice

sliko

James Baigrie
Nadaljuj

Sauté Nasvet: Da bi zmanjšali izgubo vročine v posodi in enakomerno razdelili hrano na površino, vsakič pogosto vržite ali premetavajte hrano s kleščami ali ročajom. Z uporabo tradicionalnega jedilnega jedra z nežno nagnjenimi stranicami se pri uporabi ročaja pomaknete na hrano.

Recept: Špageti z Panceto in Escarole

<str>Z nekaj rustikalnimi, bogatimi okusnimi dodatki & # x2014; šerif, škripci zelene oljke, prijetne kocke kruha; piščančje stegno dobijo okusen španski okus.</p> <p></p> <p><b>Recept: </b><b>Piščanec z oljkami in papriko</b></p> <p>“title =” Piščanec z oljkami in papriki ”<br/> class = “lazyimage lazyload”<br/> src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/160×160/54f6b13c68464_-_ghk-chicken-with-olives-and-peppers-recipe-0910-lg .jpg? resize = 480: * ”<br/> /> </picture> <p></span></p> <div class= Con Poulos

Karamelizacija je ključna

Sautéing Nasvet: Velike prednosti sušenja so zunanja karamelizacija sestavin in okusne rjave bits, ki ostanejo v posodi. Med procesom kuhanja pustite, da hrana sedi v ponvi in ​​vsakih toliko pogosto izžari karamelizacijo. Uporabite tiste prepletene ostanke, da ustvarite hitro omako, ko odstranite kuhano hrano iz ponve.

Recept: Piščanec z oljkami in papriko

Popražimo recipes are usually loaded with vegetables and ready in minutes, and this Asian-inspired dish is no exception. The seared beef, vegetables, and noodles combine with sweet hoisin sauce and lime juice in this healthy dish. Serve with a salad and a glass of green tea for a wholesome meal packed with flavor. <p><b>Recept:</b> Hoisinova govedina in rezanci Edamame</p> <p>“title =” Hoisinova govedina in rezanci Edamame ”<br/> class = “lazyimage lazyload”<br/> src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/160×160/54f6b13c9fb37_-_hoisinbeef-lg.jpg?resize=480:*”<br/> /> </picture> <p></span></p> <div class= Ken Burris

A.K.A. Popražimo

Mednarodna različica: Kitajska različica sutéja je znana kot stir-fry. Mešanice se kuhajo v zaokroženem voku namesto ravnega ponve, vendar so načela enaka: hitro kuhamo sestavljene sestavine v majhni količini vročega olja.

Recept: Hoisinova govedina in rezanci Edamame