Če se bori z množico v trgovini z živili, da bi vse svoje sorodnike premagali v isto sobo, je veliko stresa, ki prihaja z večerjo za zahvalni dan. Izogibajte se vmesnemu dnevu, tako da načrtujete in pripravite jedi, še preden je čas za jesti. Preberite našo natančno časovno črto, ki razčlenjuje najučinkovitejši časovni razpored za pripravo vsega od začetkov do sladic, da bi zagotovili, da boste pravočasno odpravili to puranje. Ne pozabite zaznamovati enostavno berljivega grafikona na dnu, da boste med pripravo pripravljeni držati v roki!

Juha

Jedi v jeseni naredijo odlične zagonske večerje na turškem dnevu in na srečo jih lahko naredijo en teden ali tako naprej. Udarec gor veliko serijo vaših najljubših in jo zamrznite, nato pa jo vzemite ven iz zamrzovalnika zjutraj zahvalni dan, tako da je pripravljen, da se ponovno segreje na pečici tik pred navijanjem.

Bacon

Ethan Calabrese

Gravy

Obstajajo številni recepti za gravirani omaki, ki vam ne zahtevajo, da dejansko uporabljate dele purana, poleg tega pa lahko kupite meso, purane in krila v večini mesnic, kar pomeni, da ga lahko naredite in zamrznete 1 do 2 tedna pred gostje prispejo. Če želite uporabiti dele iz dejanske ptice, da bi okrepili okus, dvakrat dneve pred namažite sojino meso (ko je vaša purana dovolj odmrznjena, da odstranite drobtine) in jo ohladite, nato pa ponovno segrejte v ponvi, dokler ni vroča, zato je pripravljena za prelivanje narezana purana.

Sladka Onion & Herb Gravy Recipe - Country Living

Brian Woodcock

puran

Zahvalnica Turčija bi morala biti kronski dragulj vaše počitniške mize, tako da boste zagotovo želeli čas, da je prav, in to pomeni razmišljanje pot naprej. Turčija s 20 kilogrami lahko traja do pet dni, da v enem dnevu zaplavate v proračunu za hladilnik vsakih 4 kilograme, in če uporabljate slanico, se prepričajte, da ima ptica 12 ur za mariniranje.

Praženje nedodelane ptice lahko traja od 2 do 4 ure, odvisno od velikosti. Preverite, ali je termometer s takojšnjim branjem odčitan 165 stopinj F za prsno meso in 170 do 175 stopinj F za debel del stegna, preden ga odstranite iz pečice. Potem jo šotorite s folijo in pustite, da počiva vsaj 30 minut pred rezanjem – to zagotavlja, da se nihče ne bo pritoževal nad suho ptico.

Dan zahvalnosti turkey

Polnjenje

Nakupovalna mešanica, ki jo kupite v trgovinah, se zgodi skupaj v kratkem času, toda domače polnjene recepte imajo malo napovedi. Kockajte kruh in ga postavite, da zastarata dva dni pred zahvalni dan, ali pecite koruzni kruh in jo pustite na pultu za polnjenje koruze. Če boste služili nadevom na strani, jo sestavite en dan naprej in hlajite, dokler ne boste pripravljeni za pečenje (hkrati s puranjem ali ko psi puranje počiva). Polnjenje v turčiji je treba pripraviti prvo stvar na zahvalni jutranji dopoldan, nato pa polnili v turško votlino in jo kuhati skupaj s ptico.

Slow-Cooker Stuffing

Casseroles

Ne glede na to, ali vaša družina potrebuje zelenjavno kašo ali pokrovček krompirja skupaj s svojo purani, je mogoče te jedi pripraviti in sestaviti dva cela dni pred velikim dogodkom. Poskrbite, da jih pokrijete in jih ohladite, nato pa držite posodo v vroči pečici, potem ko ste vzeli purani v počitek. Zlasti in zlobni bodo pravočasno, da bi jedli.

sliko

Brian Woodcock

Solate in hladne straneh

Brezpečene jedi so ključne za prostorno pečico. Izperite in pripravite zeleno solato in zelenjavo za jesenske solate dva dni naprej, da se enostavno sestavite na dan zahvalni jutranji-počakajte, da ga oblečete, dokler ne služijo. Medtem ko ste pri tem, sižite vsa zelišča, ki jih boste potrebovali za garniture in druge recepte. Najbolj pametni gostitelji bi celo lahko zaposlili sorodnike, ki bi obvladali hladne stranice in solate, da bi dopolnjevali vaše omrežje, s čimer bi zagotovili, da nihče ne bo zasukal rotacije pečice.

Apple Cranberry Pecan Salad

Prispevek Prekleto Delicious

Brusnična omaka

Vrzite hitro brusničo omako ali uživajte v dveh dneh naprej in hlajite do večerne dobe – nikoli več ne boste pogledali nazaj na željene stvari iz pločevine.

Oranžna Maple Cranberry Sauce

Pire krompir

Če ste res na vrhu svoje igre, lahko redno in sladko krompirja olupljeni dan pred in shranite, prekrita z mrzlo vodo, v hladilniku. Potem pa vse, kar morate storiti, jo zavrite in jih zmešajte na stovetopu, medtem ko se puranje počiva – ne pozabite na veliko masla in poskusite dodati mešanice za najboljši pire krompir, ki so ga vaši gostje že okusili.

Slow-Cooker Mashed Potatoes

Brian Woodcock

Sladice

Pečenje je preveč časa, da se moti, ko je vaša razširjena družina okoli. Naredite stvari lažje s tem, da pripravite testo za pitje teden dni prej, nato ga razdelite na diske in zamrzujte. Dva dni pred tem, premaknite testo v hladilnik za odmrzovanje, tako da lahko na nesreči zahvaljujemo na nevihti. Kreme in bučno pito lahko hlajimo čez noč, medtem ko pecan in jabolčne pite najbolje delujejo pri sobni temperaturi. Vse, kar potrebuje ponovno segrevanje, se lahko pojavi v peči, medtem ko se puranje počiva, ali pa se miza za jedilnico očisti za sladico.

sliko

Brian Woodcock

Pijače

Ne pozabite na enega najpomembnejših delov obroka – vina! Stekleničke s paličicami, ki jih je treba hladiti v hladilniku pred večerom ali, če živite nekje hladno, jih postavite v garažo ali zadnjo verando, da jih shranite na vesolju. Če ste služili zahvalni koktajli, postavite nekoga, ki se ni zagozdil v kuhinji na dolžnosti barterja, ali prepričajte svojega zabavnega strica, da naredite serijo brusnic Jell-O, da bi se prireditve dogajale.

sliko

Erica LaPresto

Pin za kasneje

sliko

Allie Folino

Sledite Delish naprej Instagram