Pred nekaj leti sem običajen zajtrk z zajtrkom za mene sestavljala jogurt, sadje in granole (običajno domače, natch). V mojih očeh je bila sanjska nutricionistična sranja: prejela sem beljakovine, vlaknine in zdravo količino ogljikovih hidratov. Toda medtem, ko sem raziskoval članek o prehrani nekoga, sem bil šokiran, ko sem sprejel svoj jutranji obrok in RD mi je povedal, da naredim eno glavno napako: jedo brez maščobe jogurta.

“To je v bistvu zračni puh,” pravi Marissa Lippert, RD, lastnica New Yorka Nourish Kitchen + Table. “Maščoba igra pomembno vlogo v sitosti – malo gre daleč, ker je kalorično gosto.” Mislil sem, da je mlekarna vedno pametna skupina hrane, ki naj bi dosegla nizko vsebnost maščob, vendar me je hitro dokazala narobe.

sliko

Zato sem poskusil eksperiment: čez en teden sem prešel na poln maščobni jogurt in sledil, kako dolgo sem ostal poln. Po enem tednu sem se vrnil v “zračni puh” in ugotovil, ali lahko ugotovim razliko. Govorimo o šokiranem – v povprečju sem se počutil peckish in kopal za prigrizke eno uro in pol prej, ko nisem dosegel za maščobne jogurte. Toda ob večji sitosti sem bil veliko bolj zadovoljen s polnejšimi jogurti. Zdaj skoraj ne morem niti doseči žlica posnetkov.

Torej je bila debela edina razlika? “Jogurt brez maščob vsebuje podobne količine beljakovin v mlečnih jogurcih”, pravi Jen Bruning, državna sekretarka za raziskave in razvoj (RDN), predstavnik Akademije za prehrano in dietetiko, “zato vam lahko maščobni jogurt še vedno ostane zadovoljiv, nekateri ljudje opazijo, da se počutijo popolnejše, ko jedo maščobo z več maščobami, in to je smiselno, saj maščobe zagotavljajo več kalorij (gram za gram) od beljakovin ali ogljikovih hidratov. ” Bruning prav tako priporoča, da pametno pregledate celoten vnos maščobe v vaši prehrani – in če želite doseči več mlečne mlečne maščobe, še vedno obdržite velikost porcij.

Sledite Delish na Instagramu.