Vedno sem ljubil mleko. Kot otrok je bil 1%. Zjutraj sem jedel zajtrk in vsak večer imel kozarec mleka. Na kolidžu je bilo posneto. Po grozljivem klišeju in pridobivanju dobrega 15 sem kupil modro steklenico, kakršna je moj pas, odvisen od tega. Zdaj, na srečo, uporabljam samo celoto. Evo zakaj.

1. Ni tako zdravo, kot je jazzed, da bi bil.

Celotna prehrana z malo maščobe ni bila dokazana. To ne vodi k trajnostni hujšanju ali preprečevanju bolezni srca. Še več, ko ljudje drastično omejijo vnos maščobe, obstaja tveganje za hrepenenje sladkorja in ogljikovih hidratov – dve nevarni stvari, ko gre za tveganje za sladkorno bolezen.

2. Maščoba je dobra za vas.

V študiji leta 2016, objavljeni v reviji Promet, ugotovili so, da so ljudje, ki uživajo višje stopnje mlečnih maščob, v povprečju imeli 46% manjšo tveganje za nastanek sladkorne bolezni.

Celo mleko tudi ni tako maščobno, kot si mislite – običajno je samo 3,25% maščobe. Ena služba znaša približno 12% vaše dnevne vrednosti, ki se morda zdi zelo veliko, vendar vam bo pustila,.

3. Okus, kot je voda.

Dejstvo je, da je maščoba enaka okusu, tako da, ko jo popolnoma izgubite, ne samo zrezate ogljikovih hidratov, ampak se znebite okusa. V primeru žit, v redu; CTC bo še vedno dobro okusil s skimom. Toda, če želite piti kozarec mleka (še posebej, če je čokolada!), Si zaslužiš vsaj 2%.

4. Grozno je za kuhanje.

Nazadnje, a vsekakor nenazadnje, posneto mleko je običajno * grozno pri kuhanju ali peki. Razen če recept določi ne-ali nizko vsebnost maščob, je celota na splošno prednostna. Vsaj v naši testni kuhinji predvidevamo, da bo dodana maščoba.

Razmislite o alfredu ali bechamelu (ki ga uporabljate za mac in sir), kjer je mleko glavna sestavina. Kot nenavaden, kot je rečeno, obstaja bogatejše v ustih s polnim mlekom. In, kot že vemo, okusi bolje. Če uporabljate posneto, bi morali shraniti svojo omako z več masla in / ali več soli.

5. In pečenje!

V pečenem stanju maščoba doda vlago in pomaga razvajati. Če greste z maščobo 0%, lahko stvari postanejo suhe in žalostne hitro. Enako velja za palačinke.

Sledite Delish naprej Instagram.