To je jed, ki bi ga moral vsakdo imeti v svojem poletnem zabavnem vrtenju. Stekleni biftek je narejen za žar in ima odličen, bogat okus, ki ga lahko še bolj izpostavite balzamični marinadi. Poskrbite, da je nekaj ogorčenih paradižnikov na vrhu in dojenček bazilike vinaigrette in imate popoln obrok v dvorišču.

Donosi:

6
– 8


obroke

Prep čas:

0

ure

5

min

Skupni čas:

8

ure

20

min

Sestavine
Za zrezek
2/3 c.
olivno olje
1/2 c.
balzamični kis
4
nageljnove česna, drobno sesekljane
Kosher sol
Sveže razpokani črni poper
5 do 6 spriga timijan
1
(3-pound) kos bok zrezek (ali krilo zrezek)
Za paradižnike
1 žlica.
olivno olje
1
šalotka, tanko narežemo
3
stroka česna, narezana
1 pt.
dediščino češnjevega paradižnika
Kosher sol
Sveže razpokani črni poper
Za Basil vinaigrette
1
šalot, grobo sesekljan
2 c.
tesno zapakirani sveži listi bazilike
1
česen iz česna, olupljen
1/2 žličke.
rdeče paprike
1/2 c.
olivno olje
2 tbsp.
rdeči vinski kis
1 tsp.
kosher sol ali po okusu
Sveže razpokani črni poper
Navodila
  1. Naredite marinado: V veliki nereaktivni skledi zmešajte olje, kis in česen, sezono pa s soljo in poprom. Dodajte timijana. Dodajte meso v skledo in jo obrnite na plašč. Pokrijte s plastično folijo in hladilnikom najmanj 8 ur in do 24 ur.
  2. Izkoristite ogorčene paradižnike: ogljikovo olje segrejte v najtežji ponev z litino železa na srednji visoki vročini. Dodajte šalotko in česen ter kuhajte 1 minuto ali dokler ne diše. Dodajte paradižnik češnje in kuhajte brez mešanja 2 minuti ali dokler ne začnejo pretiti. Hitro jih premešajte, izklopite vročino in pustite, da sedijo še dve minuti. Začinite s soljo in poprom.
  3. Naredite bazil vinaigrette: V močnem mešalniku združite šalotko, bosiljak, česen, rdeče paprike, olje, kis in sol in zmešajte 1 do 2 minuti, dokler niso zelo gladki. Dodajte sol in sezono s poprom. Obleka se bo hranila v nepredušnem vsebniku v hladilniku do 3 dni.
  4. Zunanji žar ali žar za ognjišče segrejte na srednje veliko toploto in namažite rešetke. Odstranite zrezek iz marinade in pustite odvečno kapljico. Zeleno sezono s soljo in poprom. Rešite zrezek, občasno obračajte, dokler ne poškodujete celega, med 10 in 12 minutami. Zrezek prenesite na rezalno ploščo in počakajte 5 do 10 minut.
  5. Da bi služili, rahlo rezite meso proti zrnju in služite z baziliko vinaigrette in ogorčenimi paradižniki na vrhu.

sliko

Ljubezensko stanje Kaj je Gaby Cooking

KUPI ZDAJ Kaj je Gaby Cooking: Vsakodnevna California Food, $ 19.50, amazon.com