To ni recept za slabe srce. Bacon Eksplozija je bila poslana po vsem svetu na internetu in so jo nekateri pozdravili kot najbolj naloženi recept vseh časov. Recept ima tudi Facebook sledi pri Bacon Explosion!

Od: BBQ naredi vse boljše © 2010 by BBQ Addicts, LLC – Kupite knjigo

Donosi:

10

Sestavine
Sestavine
2 lb.
debela rezana slanina
2 tbsp.
Burnt Finger BBQ Rub ali po vaši izbiri
2 lb.
večja italijanska klobasa
1 c.
Burnt Finger BBQ omaka ali sladko Kansas City style žara omaka
Oprema
Kadilec
Hickory lesa
Galona ziplock vrečka
Škarje
Skillet
Čopič
Navodila
 1. Za začetek izdelave tega svinjskega mesa morate ustvariti tkanje s slanino s približno 1 kilogramom surovih slanin. Število trakov, uporabljenih v vezavi, je odvisno od velikosti in vrste slanine, ki jo želite uporabiti. Če želite ustvariti tkanje, položite 5 trakov slanine vzporedno. Nato zložite drugi in četrti trak ter položite še en trak slanine pravokotno na prvi sloj čez prvi, tretji in peti trak. Odvijte drugi in četrti trak nazaj v svoj prvotni položaj, da ustvarite vzorec nad / pod. Nato vrnite prvi, tretji in peti
  trakove in drugo rezino slanine pravokotno na prvi sloj čez drugi in četrti trak. Prvi, tretji in peti trak izvlecite v prvotni položaj. Upoštevajte vzorec izmenjave, ki je bil ustvarjen. Ponovite ta postopek za preostanek vezave.
 2. Naslednji korak je, da na vrhu slanega tkanja dodamo plasti začimb na žaru. Enako potresemo 1 žlico čez slanino vezavo.
 3. Zdaj, ko je slanina dobro začinjena, je čas, da dodamo plast klobase. Kljub temu, da iztiskanje krpice z roko deluje zelo dobro, je najlažja metoda za izdelavo klobasne plasti postaviti krušno italijansko klobaso v torbo ziplock v velikosti gallona. Enakomerno pritisnite klobaso na robove vreče, da ustvarite enotno patty. Odstranite klobaso iz vreče s škarjami ali nožem, da se razrežete vzdolž obeh stranskih robov vreče. Nežno odstranite kašasto klobaso, jo držite nedotaknjeno in ga postavite na vrh slanine. Če je okoli robov klobasanega sloja več kot 1/2 cm slanine, raztegnite plast klobas s pritiskanjem robov navzven. Idealno je, da mora biti klobasna plast debela približno 1/2 cm, da se ustvari učinek z zobci v končnem izdelku.
 4. V skledi preostalih trakov slanine poželite po svoje. To mora biti približno 1 funt surove slanine, vendar je lahko bolj ali manj, odvisno od tega, koliko se je uporabilo v slanini. Če vam je všeč mehka slanina, postanite mehka. Če želite hrustljavo slanino, naredite hrustljavo. Ti ocvrti trakovi bodo glavni del notranjega okusa eksplozije Bacon, zato jih pripravite na svojo najljubšo pot. Ne glede na to, kako dobro vam je všeč tvoje, boste morali sesati ali izrezati kuhane trakove v koščke velikosti in jih postaviti na vrh klobasa.
 5. Ker je to recept za žar, moramo dodati še eno plast žara. Drizzle 1/2 skodelica Burnt Finger BBQ omaka po vrhu kuhanih kosov slanine.
 6. Zdaj je zabavni del. Previdno ločite zadnji rob klobasice od tkanja slanine in začnite z valjanjem proti sebi. Želite vključiti vse plasti, razen tkanine s slanino v vašem rollu. Poskrbite, da bo klobase čim tesnejše in se prepričajte, da sprostite zračne žepe, ki tvorijo. Ko se klobasa popolnoma zvije, ščepi skupaj šiv in konča, da v notranjosti zapečati vso dobro slanino. To bo preprečilo, da bi žvečilna omaka izločila med kuhanjem.
 7. Na tej točki lahko začnete videti končno obliko eksplozije Bacon, vendar manjka ena ključna točka. Za dokončanje gradbenega postopka, nataknite klobasico naprej, ga popolnoma ovijte v slanini. Prepričajte se, da sedi s šivom obrnjenim navzdol, tako da teža klobase klobučevca obdrži slanino tkanje.
 8. Potresemo 1 žlico Burnt Finger BBQ svinjski rub na zunanji strani slanine tkanje, in zdaj je ta slab fant pripravljen na štedilnik. Zasušite vašo eksplozijo Bacon nad indirektno toploto na 225 stopinj, dokler notranja temperatura ne doseže 165 stopinj. Običajno bo to trajalo približno 1 uro za vsak centimeter debeline, vendar se lahko razlikuje glede na to, kako dobro vzdržujete svoj ogenj in kolikokrat odprete kadilca, da si ogledate.
 9. Ko je Bacon Eksplozija v celoti kuhan, moramo dodati nekaj končnih okusov. Se spomnite žgalne omake s prigrizki, ki smo jih uporabili za notranji okus? Uporabili bomo to isto omako za glazuro kuhane slanine. Z majhno čisto ščetko celotno površino prevlečemo s tanko plastjo omake (približno 1/2 skodelice). Sladke omake so natovorjene s sladkorji, tako da vam bo Bacon Explosion dalo lep svetleč zaključek. Začinjene omake na osnovi kis in kisu ne vsebujejo toliko sladkorja, da ne bodo imeli tako lepega sijajnega videza. Če želite ustvariti enak učinek, preprosto dodajte 1 žlico medu na 1/2 skodelico omake pred zasteklitvijo.
 10. Z ostrim nožem prekrižite eksplozijo Bacon v 1 / 4- do 1/2-palčna rezina, da se postrežejo. Če je bil vaš zvitek dober in tesen, bi morali videti celoten klobuk v slanini s slanino.

sliko

Ljubezensko darilo Scribnerja