Cheesecake Pecan Pie

Vzemi pecan pito na naslednjo stopnjo.

KUPITE ZDAJ: 9 “Springform Pan, $ 16.50, amazon.com.

Donosi:

8

Prep čas:

0

ure

25

min

Skupni čas:

5

ure

55

min

Sestavine
Za sira
Pršenje za kuhanje, za posodo
3
Kremni sir 8-oz bar, zmehčen
1 c.
rjavi sladkor
3
velika jajca
1/4 c.
kisla smetana
2 tbsp.
večnamenska moka
1 tsp.
čist ekstrakt vanilije
1/4 žličke.
košer sol
Za skorjo
1
rokavi graham krekerji, fino zdrobljen
5 žlici.
stopljeno maslo
1/4 c.
rjavi sladkor
ščepec košerjeve soli
Za prelivanje pecan pie
4 tbsp.
maslo
1/2 c.
rjavi sladkor
1/2 žličke.
mleti cimet
1/4 c.
polnomastna smetana
1 3/4 c.
celih ali sesekljanih pekanov
ščepec košerjeve soli
Navodila
  1. Pečico segrejte na 325º in namažite 8 “ali 9” vzmetno ploščo s pršenjem za kuhanje. Polnjenje sira: v veliki skledi z ročnim mešalnikom ali z mešalom za stojalo z uporabo lopatice, kremnega sira in rjavega sladkorja. Dodajte jajca, eno naenkrat, nato pa kislo smetano, moka, vanilija in sol.
  2. Naredite skorjo: v veliki skledi zmešajte drobne krešerice, raztopljeno maslo, rjavi sladkor in sol. Zmes zmešajte v pripravljeno posodo.
  3. Pour polnjenje čez skorjo. Namaknite dno posode v aluminijasto folijo in položite na pekač. (Če želite sesati v vodni kopeli, zaviti dno posode in ga položiti v globok pekač. Vlečite dovolj vrele vode, da pride do polovice v pekaču.) Pecite, dokler se center sira ne zlepi, 1 ura 30 minut. Izklopite toploto, odprite odprta vrata pečice in pustite, da se sir s pečenjem ohladi v pečici, 1 uro, nato pa odstranite aluminijasto folijo in ohišje sesalnika v hladilniku do konca, vsaj 5 ur in do nočitve.
  4. Preden postrežete, naredite pecan pie topi: V skledi brez sladkorne pese na nizki stopnji toplote, topite maslo in rjavega sladkorja, dokler mehurček (ne držite toplote, da se izognete gorenju masla). Mešajte v cimetu, težki smetani, pekanah in soli, dokler ni popolnoma prekrit, nato odstranite s toplote in pustite, da se ohladi in rahlo zgosti. (Polnjenje lahko naredite na uro vnaprej in ga hranite pri sobni temperaturi, ne shranjujte v hladilniku, ker se maslo strdi.)
  5. Sprostite posodo iz sira iz sirarne in žlico nad ohlajenim pecanom. Postrežite.

Pecan Pie Cheesecake

Chelsea Lupkin