Narejen z neženimi, brez kosti jagnjetine, ta hitra kuhalna rezana etiopska kuhinjska kuhinjska oprema se imenuje prefinjena tigra in je aromatizirana z awaze omako, brstično mešanico začimb berbere, prekajene paprike, limoninega soka in vina. Nekateri kuharji, kot je suh, vendar Hiyaw Gebreyohannes raje to sucyâ € “še bolje, da bi se zbral z Etiopijskim krupom,.

Donosi:

8

Skupni čas:

0

ure

45

min

Sestavine
2 tbsp.
rdeče vino
1 žlica.
limonin sok
1 žlica.
berbere
1 tsp.
prekajena paprika
1 tsp.
Dijonovo gorčico
3 1/2 lb.
brez kosti iz jagnjetine
košer sol
Sveže mlet poper
1/4 c.
ekstra deviško olivno olje
2
rdeča čebula
6
česen iz česna
2 tsp.
rožmarin
2 tsp.
timijan
2
slive paradižnik
1
rumena paprika
1
velik šalot
Navodila
  1. V majhni skledi vino zmešajte z limoninim sokom, berbere, papriko in gorčico.
  2. Jagnjetino popijete s soljo in poprom. V velikem emajliranem litju železa, segrejte oljčno olje do lesk. Dodajte polovico jagnjetca v pečen kruh in kuhajte zmerno visoko vročino, obračajte se, dokler ne zavrtite celega, 6 do 8 minut. Z žlebasto žlico prenesite jagnje v srednjo skledo. Ponovite z ostalo jagnjetino.
  3. Dodajte čebulo, česen, rožmarin, timijan in velikodušno ščepec vsakega soli in popra v kremo in kuhajte zmerno toploto, občasno premešajte, dokler se čebula ne mehča, približno 8 minut.
  4. Dodajte jagnjetino in vse nabrane sokove v pečenje skupaj z mešanico vina, paradižnikom, poprom in šalotko. Kuhajte z zmerno toploto, premešajte, dokler se paradižnik in poper ne zmehča in jagnjetec se samo prepreči, približno 10 minut. Začinite s soljo in poprom in služite.

<str>Narejeno z nežnim, brez kosti jagnjetine, ta hitra kuhalna rezina etiopske kuhinjske kuge se imenuje prefinjene tiglice in je aromatizirana z awaze omako, brstično mešanico začimb berbere, prekajene paprike, limoninega soka in vina.</p><p><strong>Recept:</strong> <strong>Etiopsko začinjeno jagnjetino</strong></p><p>“title =” Etiopsko začinjeno jagnjetino ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f65dc192ab6_-_ethiopian-spiced-lamb-stew-recipe-fw1112-togtwf-xl.jpg?crop = 1xw: 1,0xh, center, vrh in velikost = 480: * ”<br/>/></picture></div></div><div class= © John Kernick