Okus te jedi je bogat, dišeč in blag, ne vroč. Pred omako lahko naredite omako in jo pikčete pred vročino.

Donosi:

4

Sestavine
2 tbsp.
Olje za kuhanje
1
čebulo
3
stroki česna
1 žlica.
sesekljan sveži ingver
1 žlica.
mleta kumina
1 žlica.
zemeljski koriander
1/2 žličke.
kurkuma
1/2 žličke.
paprika
1 1/2 žličke.
sol
2
jalapeño paprika
1/2 c.
konzervirani zdrobljeni paradižniki
1/2 c.
polnomastna smetana
1
cimetova palica
1 1/2 c.
voda
2 oz.
paketi zamrznjeni sesekljani špinači
4
brez kosti
Navodila
  1. V veliki ponvi segrejte olje nad zmerno nizko toploto. Dodamo čebulo in kuhamo, dokler ne začnemo zmehčati, približno 3 minute. Dodajte česen in ingver in kuhajte, občasno premešajte še 2 minuti. Mešajte v kumini, korianderju, kurki, papriki in eni čajni žlički soli. Kuhajte, dokler začimbe niso dišeče, približno 1 minuto, nato pa mešajte v jalapeñosu in paradižniku. Dodajte smetano, cimetovo palico in vodo. Stisnite špinačo, da odstranite odvečno tekočino in dodajte špinačo v ponev. Privedite do simetra. Pokrijte posodo, zmanjšajte toploto in kuhajte 5 minut.
  2. Premešajte v piščanca in preostalih 1/2 čajne žličke solite, pokrijte in pustite, da se ohladi do konca, približno 10 minut. Pred servisiranjem odstranite cimetovo palico.
  3. Meni predlog: indijski basmati riž bi bil idealna spremljevalka tukaj, vendar bo tudi navaden beli riž deloval dobro.
  4. Priporočilo o vinu: odporni suh chenin blanc iz Kalifornije ali francoski Vouvray, ki temelji na chenin-blancu (poiščite demi-sec), bo lepa z aromatično kremno omako. Kislost teh vin in njihova melona in marelice sta odlična folija za eksotično obara.

<str>Okus te jedi je bogat, dišeč in blag, ne vroč. Pred omako lahko naredite omako in jo pikčete pred vročino.</p><p><b>Recept:</b> <b>Indijsko začinjena piščanca in špinača</b></p><p>“title =” Indijsko začinjeno piščanec in špinača ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f6434b14471_-_indian_chicken_xl.jpg?crop=1xw:1.0xh;center,top&resize=480:*”<br/>/></picture></div></div><div class= Melanie Acevedo