sliko

Anna Watson Carl

Najbolj briljanten način za pripravo svinjine? Z več svinjine, duh.

Donosi:

4

Prep čas:

0

ure

20

min

Skupni čas:

0

ure

40

min

Sestavine
6 tbsp.
ekstra deviško oljčno olje, razdeljeno
1
jabolka (po možnosti Gala ali Honeycrisp), olupljena, zdrobljena in drobno narezana
1/2 c.
mleto čebulo
1
česen iz klinčice, mleto
1/4 c.
drobno sesekljan žajbelj
košer sol
Sveže mlet črni poper
1 1/4 lb.
prašičja ledja
2
tanke rezine pršut
3
nageljnove česna, tanko narežemo
16 oz.
otroški špinač
Sok od 1/2 limone
Navodila
  1. Pečico segrejte na 375 °. V veliki, neprepustni ponev na srednje visoki vročini segrejte 2 žlici oljčnega olja. Kuhajte jabolko in čebulo, dokler ne začnite zmehčati, 4 minute, nato dodajte česen in žajbelj ter kuhajte še dve minuti. Sezono s soljo in poprom, nato prenesite v skledo in pustite, da se ohladi rahlo.
  2. Metuljček svinjskega ledja: z ostrim nožem naredite reže po dolgem srednjem delu svinjine, ga razrežite na polovico, tako da se odpre kot knjiga (ne prekrivajte ga vse do konca, še vedno je treba pritrditi na dnu.)
  3. Sezono v notranjosti s soljo in poprom in na vrhu kosi svinjine s pršutom in jabolčnim polnjenjem. Potegnite dve strani svinjine okoli polnjenja in tesno pritrdite s kuhinjskim vrvico. (V štirih krajih smo uporabili 4 koščke nožev in obrezali konce.)
  4. V isti ponvi segrejte še 2 žlici oljčnega olja nad srednje veliko toploto. Dodajte svinjino in ježite 6 minut, obračajte vsakih 1 do 2 minut, dokler ne poravnate.
  5. Celoten ponev postavite v pečico in pečemo 20 minut ali dokler temperatura ne doseže 145 °. Odstranite iz pečice in prenesite na rezalno ploščo; pokrijte z aluminijasto folijo in pustite sedeti 10 minut.
  6. Medtem, v ločeni veliki ponev, preostanek toplote preostalih 2 žlici oljčnega olja nad srednjo veliko toploto in kuhajte česen do dišečega, 2 minuti. Dodajte polovico špinače in kuhajte, dokler se ne olušči, približno 4 minute, nato dodajte preostalo špinačo in nadaljujte kuhanje, dokler se ne zlepi. Začinite z limoninim sokom, soljo in poprom ter jo položite v cedilo, da odstranite dodatno vodo.
  7. Slice svinjsko in služi s špinačo.