Če želite narediti legit parmem jajčevca, boste morali pršiti jajčevca. In da bi dobili najboljše rezultate, boste želeli pustiti, da sedi za malo s soljo, da bi iztisnili prekomerno vlago. Ključna je tudi omaka. Ne glede na to, koliko imate radi drobne stvari, je domače delo vedno boljše. Poleg tega, ker vadite v delo z jajčevci, lahko odidete razdaljo z omako. Lahko kuhamo in naredimo to lastno stvar na stovetopu, medtem ko pripravljate druge stvari.

Če ste pritisnjeni za čas, poskusite našo hitrejšo (in bolj zdravo) praženo paradižnico.

Donosi:

8


obroke

Prep čas:

0

ure

45

min

Skupni čas:

2

ure

45

min

Sestavine
Za marinarno
1/4 c.
ekstra deviško olivno olje
1
čebula, narezana
6
nagobčen česen, sesekljan
1 žlica.
paradižnikova mezga
2
(28-oz.) Pločevinke zdrobljene paradižnike
1/4 c.
raztrgani listi bazilike
1 tsp.
sušeni origano
Kosher sol
Sveže mlet črni poper
Za jajčevca
3
srednje jajčevci, narezani na kovance
Kosher sol
2 c.
večnamenska moka
6
eEggs, pretepli
1/4 c.
mleko (ali vodo)
4 c.
Panko krušne drobtine
2 c.
Parmezan, razdeljen
1 tsp.
sušeni origano
3 c.
razrezana mozzarella
Rastlinsko olje, za cvrtje
Sveže sesekljan peteršilj, za okras
Navodila
  1. Vložite veliko peko s papirnatimi brisačami. Sezonska jajčevca rezine povsem s soljo in jih položite na pločevino v enem sloju. Na vrh z drugo plastjo papirnatih brisač in nadaljujte s plastjo po potrebi. Naj sedi 45 minut, da sprosti prekomerno vlago.
  2. Make marinara: V velikem loncu nad srednjo vročino, toplino oljčnega olja. Dodamo čebulo in kuhamo do razpisa, približno 6 minut. Mešajte v česnu in paradižnikovem pastu in kuhajte 1 minuto. V lonec dodajte zdrobljen paradižnik, baziliko in posušeni origano. Napolnite ga lahko na približno polovico z vodo, vrtite, da sprostite presežek paradižnika in dodajte v lonec. Simmer 20 minut. Začinite s soljo in poprom. (Omaka je lahko na voljo do 2 dni naprej.)
  3. Pečico segrejte na 350 °. Dodajte moko v plitvo skledo. Vlečite jajca in mleko v drugo plitvo skledo. In skupaj zmešamo Panko, ½ skodelice parmezana in posušenega origana na tretjo plitvino skledo. Delo v serijah, premešajte jajčevje v moko, nato potopite v jajca in izkopajte v mešanici Panko. Postavite na pecilni list, obložen z žico.
  4. V velikih stranskih ponev na srednji vročini segrejte približno ¼ “olje. Ko olje treperi, dodajte jajčevca v eno plast in kuhajte, dokler na obeh straneh ne dosežete globoko zlate barve, 2 do 3 minute na stran. Prenesite v žične stojalo in vtrite z papirnatimi brisačami. Naj se ohladi rahlo.
  5. V veliki peki, širite tanko plast omake. Z vrhnjo plastjo jajčevcev rezin, po potrebi obrezovanje, nato pa še z več omako. Na vrh vrzite mozzarello in parmezanec. Ponovite nanos z ostalimi sestavinami.
  6. Pokrijte s folijo in pečite na obrobljenem pločevinastem papirju, dokler se sir ne stopi in je jajčevec nežen, približno 40 minut. Pred oskrbo potresemo s svežim peteršiljem.

Jajčevec Parm

Ethan Calabrese

KUPI ZDAJ Le Creuset Signature Iron Handle Skillet, $ 200, amazon.com