sliko

Jonathan Boulton

Kozica je bila v bistvu izdelana za večerje v tednu. Visoko-beljakovinski nizkokalatni raki so nosilec kuhinje Delish. Kaj ni ljubezen? So poceni, okusni in SO LAHKO pripravljeni. Tukaj je nekaj nasvetov:

Repi: Držite ali se kopajte?

Všeč smo, da so naši kozlićki olupljeni in razgaljeni, ker je njihovo čiščenje lahko velika bolečina. Ne glede na to, ali smo obdržali rep ali odvisno od recepture. Za recepte, kjer je kozica zvezda, radi pustimo, da ostanejo repi, ker so tako lepši (kot v naših limoninih česnovih kozicah). Če je kozica vključena z drugimi stvarmi, kot v našem garlicky kozicem alfredo pečenju, vzamemo repove – ker nihče ne želi prevzeti velikega ugriza testenin in pasti na rep kozice! Odstranjevanje repov je zelo enostavno, samo ga primite s kazalcem prsta in palca ter nežno potegnite stran od kozic. Odpustiti bi morali z malo upora.

Kako okusiti?

Aroma, kozica ne more biti bolj prilagodljiva. Lahko jim daš pikantno zvijanje s čilijem v prahu in kumini ali pojdi na italijansko pot z limono in česnom. Kuhanje jih v kateri koli vrsti maščobe je v redu, vendar ponavadi držimo masla ali oljčnega olja.

Donosi:

4

Prep čas:

0

ure

5

min

Skupni čas:

0

ure

10

min

Sestavine
1 žlica.
ekstra deviško oljčno olje (ali maslo)
1 lb.
srednje kozice, olupljene in razkosane
Kosher sol
Sveže mlet črni poper
1 žlica.
sveže sesekljana zelišča, za okras (neobvezno)
Lemon klini, za služenje
Navodila
  1. V srednje ponev na srednji vročini, toplotno olje. Dodajte kozico in kuhajte do roza in neprozornega, 3 do 5 minut. Sezono s soljo in poprom, okrasite z zelišči, če jo uporabljate in stisnite z limono.