Vsak dan, tone ljudi iščejo “kako pečemo krompir”. Torej, ne bodite nerodni, da ste tu. Nisi sam. Medtem ko pečenje krompirja je preprosto in ne potrebuje kuhinjskega znanja, obstaja veliko načinov, kako lahko greš narobe. Tukaj so najboljše pečene krompirjeve napake, ki jih morate izogniti.

1. Ne krtačite krompirja. Ti russets, ki jih želite jesti, so prišli iz tal in so verjetno še vedno pokriti z veliko umazanijo. Daj jim izpiranje, ljudje!

2. Ne sušite krompirja. Suha koža = hrustljava pečena koža in zagotovo želite pojedo kožo. Ima vse okus. Potem, ko krompir dobite dobro, se prepričajte, da jih temeljito posušite s čisto brisačo.

3. Ne olje. Oljčno olje pomaga koži sveže in izboljša okus. Krompir si vsekakor polepšajte – hočete, da jih pecijo – pred pečenjem.

4. Nezadostna začimba. Začimba pečenega krompirja je podobna kot začimba pomfrit. Za to zasvojenost boste želeli veliko soli.

5. Ne pokrivajo lukenj. Ko krompir ne prebodite pred pečenjem, bo v pečici verjetno eksplodiral – dobesedno. Prav tako bo jezno pihal! (Še vedno poskušamo priti do dna tega.) Prekrivamo ga z vilicami ali parangalnim nožem, ki pomaga paru pobegniti in se izogniti obeh zgoraj (ne idealno) situacij.

6. Pečenje pri previsoki temperaturi. Če je pečica prevroča, recimo 400 °, se bo koža kuhala prehitro, medtem ko sredina ostane trdna. Peceni krompir potrebuje potrpljenje. Ali vsaj dober uro in pol.

Zdaj ste oboroženi z našim najboljšim znanjem in izkušnjami. Kako ste na vrhu vašega pečenega krompirja drugačna zgodba in v celoti odvisna od vas. Osebno mi je všeč, da ga napolnimo s spinach-artichoke dip. �� Ampak, če ti ljubiš piščanca, si ti.

Donosi:

4


obroke

Prep čas:

0

ure

5

min

Skupni čas:

1

uro

5

min

Sestavine
4
krompir russet, čiščenje
Ekstra deviško olivno olje
Kosher sol
Sveže mlet črni poper
Navodila
  1. Pečico segrejte na 350 °. Krompir sperite s vilicami. Utrljajte z oljem in sezono vzemite s soljo in poprom.
  2. Pečemo, dokler se krompir zlahka prebije z vilico, 1 uro do 1 uro 30 minut.

pečen potato

Parker Feierbach

KUPI ZDAJ Nordic Ware Peče za pečenje, $ 25, amazon.com