Če bi naša namestnica urednika, Lindsay, morala izbrati eno torto, ki naj bi bila do konca svojega življenja, bi bila kokosova torta. Za nekatere, kokos je off-dajanje; za druge, to je religija. Ta torta dobi neverjetno okus vanilije in mandeljni ekstrakti in razrezani kokosovi orehi. In ne začenjajte nas na zamrznitev: kremni sir + kokosovo mleko = blaženost.

Vsak dan v tednu utripa vanilinec.

Donosi:

10

Prep čas:

0

ure

30

min

Skupni čas:

1

uro

50

min

Sestavine
Za torto
1 c.
maslo, zmehčano, plus več za sklede
2 1/2 c.
večnamenska moko, plus več za posode, presejana
2 c.
sladkor
5
velika jajca
1 tsp.
čist ekstrakt vanilije
1 tsp.
ekstrakt mandljev
1 tsp.
Soda bikarbona
1 tsp.
košer sol
1 c.
pinjenec
1/2 c.
sladkano razrezano kokosovo olje
Za zamrzovanje
8 oz.
Paket kremni sir, mehčal
1/2 c.
maslo, mehčalo
3 tbsp.
kokosovo mleko
3 c.
sladkor v prahu
1 1/2 c.
sladkano razrezano kokosovo olje
Navodila
  1. Pečico segrejte na 350 °. Mastite dve 8 “okrogli pogače s maslom in linijo s pergamentom. Mastno pergament z maslom in prahom z moko.
  2. V veliki skledi z ročnim mešalnikom ali v skledi stojalnega mešalnika z nastavkom za vžig, smetano maslo in sladkor do svetlobe in puhasto, približno 3 minute.
  3. Z mešalcem na srednji hitrosti dodajte jajca hkrati, med mešanjem pa posejate posodo enkrat. Dodajte vanilije in mandljeve ekstrakte in zmešajte do kombinacije.
  4. V ločeni skledi se mucite skupaj z moko, pecilko in soljo. Z mešalcem pri nizki hitrosti dodajte suhe sestavine in pinjenec, da se testo v 3-ih delih začnete in končate s suhimi sestavinami. Zmešajte, dokler ne kombiniramo, nato pa v kokosu z gumijasto lopatico.
  5. Tekočino vlijemo enakomerno v pripravljene posode in gladek vrh z nožem. Pečemo do zlate in zobotrebec, vstavljen v sredino torte, se čisti, približno 50 minut. Pustite se pecivo v loncih na žični stojnici 30 minut, nato pa obrnite pecivo na stojala, da se ohladi.
  6. Naredite zamrzovanje: v veliki skledi z mešalom za roke, s kremnim sirom, maslom in kokosovim mlekom do puhastega in kombiniranega. Počasi dodajte sladkor v prahu do smetane.
  7. Razdelite eno okroglo tortno plast s kokosovim zamrzovanjem, nato pa položite drugo torto na vrh. Zgornji del mrzlice in stranski del torte, nato potresemo s kokosom in na kocke pritisnemo kokos.
  8. Rezine in služi.

Ultimate Coconut Cake

John Komar
sliko
Con Poulos

PREDNAROČITE ZDAJ Delish Cookbook, 30 evrov