Kremni, zračen mousse je precej roza in kot nalašč za materin dan, vendar se lahko zanašate na to ves čas. Sladica traja samo 30 minut, da se združi in je popolnoma varna.

Donosi:

12

Prep čas:

0

ure

20

min

Skupni čas:

0

ure

40

min

Sestavine
neprepustno kuhanje prhe
7
Graham krekerji
3 tbsp.
svež limonin sok
2 1/4 čajnice.
želatina v prahu (iz enega pakiranja 1/4 unč)
5 c.
sveže maline
1/2 c.
sladkor
2 tbsp.
sladkor
2 c.
hladna težka smetana
Navodila
  1. Z lahkoto pokrijte 9-palčno kvadratno kovinsko ploščo za pekač s pršenjem za kuhanje in linijo s pergamentnim papirjem, tako da na vseh straneh pustite 2-palčni previs. Ustvarite graham krekerje v enakem sloju v ponvi, ki jih zlomijo, da se prilegajo po potrebi. Postavite limonin sok v majhno skledo in potresemo z želatino. Naj se sedi, dokler se želatina ne zmehča, 3 minute. V mešalniku pire 2 skodelice maline do gladke, po potrebi poškropite skledo. Sesajte fino mrežno sito v merilno skodelico, pritisnite na trdne delce (imeti bi morali približno 1 skodelico pire); zavržemo trdne snovi.
  2. V majhni ponvi, združite malinskega pireja in 1/2 skodelice sladkorja nad sredino. Kuhajte, dokler ne nastanejo mehurčki na robu. Dodajte mešanico želatine in kuhajte, nenehno mešate, dokler se želatina ne raztopi, približno 1 minuto. Prenesite zmes v majhno skledo in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo, 20 minut. V veliki skledi, z električnim mešalnikom, smetano kremo in 2 žlici sladkorja na srednji višini, dokler ne nastanejo trdni vrhovi, približno 4 minute. Z gumijasto lopatico nežno zmešajte mešanico piščančjega pireja do kombinacije. Pour večerji krešev. Gladek vrh s poševno lopatico in na vrhu namestite 3 skodelice maline. Hlajenje do nastavitve, približno 2 uri (ali do noči).
  3. Z uporabo pergamenta previdno dvignite pito iz ponve in ga postavite na služno ploščo. Odtrgajte pergament s strani pita; obrezati preveč papirja s škarjami ali ostrim nožem. Cut na 12 kosov, da služi.

malina mousse pie