Sladka in kremasta, z namazom začimbe, ima ta zamrznjena poslastica pridih južno od meja.

Donosi:

1


kvart

Sestavine
1 c.
mleko
1/2 c.
mleto kavo
1 tsp.
cimet
Zest 2 pomaranč (približno 2 žlice)
1 c.
sladkano kondenzirano mleko
2
velike jajčne rumenjake
1/4 c.
sladkor
1 1/2 c.
polnomastna smetana
Navodila
  1. V srednji ponvi s srednje nizko toploto združite mleko, kavo, cimet in oranžno lupino. Privedite do vrenja; odstranite s toplote. Pustite strmoglavljenje 30 minut. Napeljite mrežasto cedilo s sivko in ga položite na skledo; napolnite tekočino v posodo. Vrnite tekočino v ponev; dodajte kondenzirano mleko. Privedite do vrelega srednjega vročine.
  2. V srednji posodi zlijete jajčne rumenjake in sladkor. Pour 1/3 mešanice vročega mleka v mešanico jajc; žveplo do gladke. Vrnite jajčno zmes v ponev s preostalo mešanico mleka. Zmanjšajte toploto do sredine. Kuhajte, neprestano mešajte, dokler se zmes ne zgosti, 3 do 5 minut (ne pustite, da se zavre). Odstrani iz toplote; napolnimo skozi cedilo, ki je postavljeno nad skledo. Mešajte v smetani. Naj se ohladi. Ohladite najmanj 30 minut ali do 2 dni.
  3. Naredite sladoled glede na navodila proizvajalca sladoleda. Zamrznite vsaj 3 ure. Pustite, da se v hladilniku tik pred servisiranjem mehča.

<str>Pikantni, jajčni okusi jajnoga so bili vsaj dve stoletji del ameriških božičnih tradicij.</p><p><strong>Recept:</strong> <strong>Eggnog Ice Cream </strong></p><p>“title =” Eggnog Ice Cream ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f65655f0e15_-_icecream-rf-lybdbp-300-lg.jpg?crop=1xw:1.0xh; center, vrh in velikost = 480: * ”<br/>/></picture></div></div><div class= GettyImages / StockDisc