sliko

Ethan Calabrese

Ljubitelji čokolade in arašidovega masla, ta sira je za vas.

Donosi:

10
– 12

Prep čas:

0

ure

45

min

Skupni čas:

7

ure

25

min

Sestavine
Za Crust
15
čokoladni graham crackers
3 tbsp.
sladkor
1/8 žličk.
košer sol
4 tbsp.
maslo, stopljeno
Za sira
4
8-oz. pakiranje smetane, sobna temperatura
1 c.
pakiran svetlo rjav sladkor
1/2 žličke.
košer sol
1 žlica.
čist ekstrakt vanilije
4
velika jajca, sobna temperatura
1 c.
kremno arašidovo maslo
3/4 c.
polnomastna smetana
1/2 c.
kisla smetana
Reese, za okras
Za Chocolate Ganache
6 oz.
grenčasto ali polletno (ne nesladkano) čokolado, grobo sesekljano
3/4 c.
polnomastna smetana
1/8 žličk.
košer sol
Navodila
  1. Naredite Crust: Maslo 9 “vzmetne plošče in zavite dno in stranice ponve v dvojno plast aluminijaste folije. Nastavite stojalo v sredini peči in segrejte na 350 °.
  2. V predelovalcu hrane ali mešalcu mletite čokoladne kremplje graham v fine drobtine. Dodajte sladkor in sol in pulz za združevanje. Prenesite v srednje skledo, dodajte maslo in uporabite vilice ali prste, da mešate mešanico, dokler so drobtine ravno vlažne. Pritisnite na dno in približno tretjino poti po straneh vzmetne plošče. Zamrznite 10 minut.
  3. Postavite posodo na pekač za pečenje in pečite skorjo 10 minut. Nastavite na rack, da se ohladi in zmanjša temperatura pečice na 325 °.
  4. Prinesite srednje ponev ali kuhalnik čaja, ki je poln vode do vrenja.
  5. Naredite siroko: V veliki skledi z ročnim mešalnikom ali v skledi stojalnega mešalnika z nastavkom za vžig, utrljajte kremni sir na sredino, po potrebi po strganju navzdol posodo, dokler ni popolnoma gladka, od 3 do 4 minute. Dodajte sladkor in sol in ga potresite, po potrebi po potrebi strgajte navzdol, dokler ni gladka in puhasta, 3 do 4 minute. Dodajte vanilijo in utrip 30 sekund. Dodajte jajca, 1 naenkrat, bijete 1 minuto po vsakem dodatku in občasno strganjem dna in straneh posode. Dodajte arašidovo maslo, težko smetano in kislo smetano ter poberite na nizki ravni, dokler ni popolnoma gladka in neprekinjena, približno 1 minuto.
  6. Pourite testo s kremenom v ohlajeno skorjo in gladko vrh. Sesekljico postavite v globoko pečjo in postavite na sredino pečice. Previdno nalijete dovolj vrele vode v pekač za pečenje, da pridejo približno na polovici strani vzmetne plošče. Pečemo sesekljico, dokler vrh ne začne šele rjava in razpokati, približno 1 uro in 30 minut. Izklopite pečico, odprite vrata z leseno žlico in počakajte, da se sesalec počasi ohladi v vodni kopeli 1 uro.
  7. Odstranite posodo za pečenje iz pečice, nato pa previdno dvignite vzmetno ploščo iz vode in odstranite folijo. Nastavite sireno seso na stojalu in pustite na sobni temperaturi. Ko popolnoma ohladi, ohlapno pokrijte sira s plastično folijo in hladilnikom, 4 ure ali po možnosti čez noč.
  8. Make Chocolate Ganache: Ko ste pripravljeni na servis, pazljivo odstranite stranice vzmetne plošče. Čokolado postavite v čisto, suho sredinsko posodo. V majhni ponvi, toplo kremo, dokler komaj ne potopi. Pour kremo čez čokolado in pustite, da sedi 10 minut, nato dodamo sol in premešamo, dokler gladko. Pour ganache nad sira, ga enakomerno razporedite in pustite, da nekateri kapljajo ob straneh torte. Potresemo s sesekljanim Reese.