Recepti iz Govinda Armstronga.
Obvladovanje preprostih tehnik kuhanja, kot npr. Pečenje z visokim segrevanjem, odpira svet možnosti obrokov. Ta pražena zelenjava je neustavljiva.

Donosi:

10

Sestavine
1 1/2 lb.
biserna čebula
2
vrečka mlada korenčka
16
velike timijanske sprigi
2 tbsp.
ekstra deviško olivno olje
1 1/4 tsp.
košer sol
3/4 žličke.
Sveže mlet poper
8 oz.
mešane divje gobe (kremini, šiitake in ostrige)
2 tbsp.
maslo
1/2 c.
piščančja juha
2 tbsp.
sherry kis
2 tbsp.
grobo sesekljani sveži taragonski listi
Navodila
  1. Prinesite velik lonec soljene vode na vrenje; dodajte čebulo. Blanch 2 minuti; odcedite v cedilu in pustite, da se ohladi. Poravnajte steblo in konce korenin, nato pa odrežite čebulo iz kože.
  2. Pečico segrejte na 450 stopinj. Postavite čebulo in korenje na ločeni pekač s stranicami. Na vsak list dodajte 8 timijanskih kozic, 1 žlico oljčnega olja, 1/2 čajne žličke soli in 1/4 žličke paprike; premešajte, dokler zelenjava ni enakomerno prevlečena. Pečemo 25 minut, večkrat zavrtimo zelenjavo, dokler ne rahlo karameliziramo in rahlo razložimo; kul.
  3. Četrtine kremini gobe; odstranite stebla iz šitaka in rezin; rezanci ostrige gobe. V velikem, globokem ponevu čez visoko vročino, se topi maslo in suté gobe do razpisa, približno 4 minute. Dodajte praženo čebulo, korenje, juho in kis. Kuhajte, da z veliko žlico vržete zelenjavo, dokler se juhe in kis ne izhlapi, zelenjava pa se segreva 3 do 4 minute. Dodajte taragon in preostalo 1/4 čajne žličke soli in 1/4 žličke paprike; kreten.

Od The Oprah Magazine Cookbook

Shimon in Tammar