Lemon Pepper Chicken

Ethan Calabrese

Recepti za piščančje prsi imajo slabo rep za blondo. Zagotavljam vam, da ne bomo podlegli nič hudega – še posebej ko gre za hrano. Če pišete piščanca v ponev s soljo in poprom in jo pecite za vedno, seveda to bo grozno. Vem, da to zveni očitno, vendar to počne toliko ljudi, ki poskušajo “jesti zdravo”. Po drugi strani pa, ko dodate plasti svetlih in svežih okusov (na primer limonin poper!), Zdravo prehranjevanje je vetrič.

Ta recept se začne na stovetopu za popolno zlato ekspresijo, nato pa se konča v peči za najsodobnejše, najbolj aromatične rezultate. Če ne želite vklopiti pečice, lahko storite vse, kar je na stovetopu. Ko dodate sestavine omake, pokrijte ponev s pokrovom, zmanjšajte toploto do srednje velikosti in kuhajte približno 12 minut.

Donosi:

4

Prep čas:

0

ure

15

min

Skupni čas:

0

ure

30

min

Sestavine
1/2 c.
večnamenska moka
1 žlica.
začimba limone poper
1 tsp.
košer sol
2
limone, razdeljene
1 lb.
piščančje prsi brez kosti brez kože, prepolovljene
2 tbsp.
ekstra deviško olivno olje
1/2 c.
piščančja juha z nizko vsebnostjo natrija
2 tbsp.
maslo
2
nageljnove česna, mleto
Sveže sesekljan peteršilj, za okras
Navodila
  1. Pečico segrejte na 400 °. V srednji posodi zmešajte skupaj moko, papriko, sol in lupino 1 limone. Piščančje prsi v mešanici moke, dokler niso popolnoma prevlečeni. Rezino preostale limone na tankih krogih.
  2. V veliki ovalen ponev na srednji visoki vročini, toplotno olje. Dodajte piščanca v eni plasti in kuhajte, dokler na dnu ne zlate, približno 5 minut, nato pa piščančje prsi.
  3. V skledo dodajte juho, maslo, česen in limonino rezine in pečemo, dokler se piščanca ne okreva in omaka se nekoliko zmanjša, 15 minut.
  4. Spoon omako na vrhu piščanca in okrasite s peteršiljem.

Lemon Pepper Chicken

Ethan Calabrese

sliko
Con Poulos

PREDNAROČITE ZDAJ Delish Cookbook, indiebound.org