Nastavitev jadra.

Donosi:

2


obroke

Prep čas:

0

ure

10

min

Skupni čas:

0

ure

40

min

Sestavine
1
majhen ananas
1/3 c.
z nizko vsebnostjo natrijeve sojine omake
3 tbsp.
rjavi sladkor
1 žlica.
ananasov sok
3
nageljnove česna, mleto
2 tsp.
mletega svežega ingverja
1 tsp.
sezamovo olje
1 žlica.
rastlinsko olje
3/4 lb.
piščančja prsa brez kosti brez sadežev, narezana
2 tsp.
koruzni škrob
2 tsp.
voda
2 c.
kuhani riž, za serviranje
Sezamovo seme, za okras (neobvezno)
Tanko narezana zelena čebula, za okras (neobvezno)
Navodila
  1. Naredite skodelice: Ananas na rezine na pol, pustite steblo nedotaknjeno. Narežemo plodove okoli perimetrov, usmerimo nož proti sredini in nato nekaj kosov. Zaščitite žlico z žlico in rezervirajte približno 1 žlico ananasovega soka za omako. Chop ananas na manjše koščke, da okrasite (ali prigrizite) kasneje.
  2. Naredite omako: v majhni skledi zmešajte skupaj sojino omako, rjavi sladkor, ananasov sok, česen, ingver in sezamovo olje.
  3. Sezonsko piščanec s soljo. V veliki ponvi na srednji visoki vročini, toplotno rastlinsko olje. Dodajte piščanca v enakomerno plast in kuhajte pod njim, približno 3 minute. Preklopite in kuhajte, dokler ne zlate na drugi strani, približno 3 minute več. Pour omako nad piščancem in pripeljite mešanico v zvonec.
  4. Make mešanica: Razpršite skupaj koruzni škrob in vodo, nato premešajte v omako. Simmeriramo, dokler omaka ni zgoščena in piščanec kuhamo, 8 do 10 minut več.
  5. Razdelite riž in piščanca med sklede in okrasite s sesekljanim ananasom, sezamovo seme in zeleno čebulo, če uporabljate.

KUPI ZDAJ Kuhn Rikon Pairing Knife, $ 17,95, amazon.com