Nina Simonds vsebuje hruške z bogato mešanico marelic, pristanišča in ingverja. Kot vse njene jedi, ta kaže, da je mogoče prevažati le nekaj sestavin. Prilagojeno iz svoje kuharske knjige, Začimbe življenja.

Donosi:

6

Sestavine
1 c.
posušene marelice
6
rahlo pomanjkljive Bosc hruške
1
limona
1 žlica.
nesoljeno maslo
3 tbsp.
kandiran ingver
1 c.
kakovostno pristaniško vino
2 1/2 žlice.
sladkor
Navodila
  1. Pečico segrejte na 375 stopinj. Na marelo posodite marelice in jih prelijte z 1 skodelico vrele vode. Odstranite hruške in jih narežite na polovico; jedro z melona ali žlico. Površine z brusnimi lističi zmešajte z limonskimi polovicami, da preprečite rjavenje.
  2. Razpršite maslo na dnu kuhalne plošče 14 “x 10” ali pekač. Razpršite hruške, obrnite stran navzgor, v ponev. Drain marelice; rezervirajte tekočo tekočino. Drobno marelice in ingver skupaj grobo.
  3. Prenesite marelico v posodo; premešajte v pristanišču in sladkorju ter rezervirajte marelico. Vreže vsake hruške napolnite do polovice z mešanico. Nalijte vse preostale prelive po hruškah.
  4. Pečene hruške na sredinski pečici, občasno, do 40 do 45 minut. Razpršite hruške v plitki skledi in sipini s sokovi. Postrežemo toplo ali pri sobni temperaturi.

sliko

Maria Robledo