Klasična, Ragù di Carne (Meat Ragu) je bogata in globoka od počasne metode kuhanja in sestavin, kot so panceta in rdeče vino. Najboljše je z njim Testenine all’Uovo (Sveže jajčne testenine).

Recept vljudnost italijanske kulinarične akademije.

Donosi:

1


skodelico

Čas kuhanja:

4

ure

5

min

Skupni čas:

4

ure

5

min

Sestavine
9 oz.
rdeča čebula
7 oz.
zelena
2 oz.
korenje
2 1/2 oz.
panceta ali pršut
2 oz.
Ekstra deviško olivno olje
1
ščepec rdečih poper kosmičev
1
ščepec spezie forti
12 oz.
svinjska tla
12 oz.
goveje meso
sol
Sveže mlet črni poper
9 oz.
rdeče vino
28 oz.
v celoti, konzervirani paradižnik
9 oz.
voda
Navodila
  1. Predelajte čebulo, zeleno, korenje in panceto v predelovalniku hrane, dokler ne drobite. Položite v veliki lonec (casseruola) z oljem, nastavimo na toploto in kuhamo, po nekaj minutah dodamo paprike in začimbe. Kuhajte, dokler voda ne izhlapi in okus zelenjave se poglablja, približno 10 minut.
  2. Dodajte zemeljsko meso in pršut ter kuhajte (solarij), skoraj nenehno mešanje, dokler se meso popolnoma ne razgradi v koščke in se skuha približno 15 minut. Na polovici časa kuhamo.
  3. Razmestite posodo, dodajte vino in zmanjšajte, dokler ne izhlapi.
  4. Dodajte paradižnik in počasi počasi kuhajte, dokler tekočina skoraj ne izhlapi in mešanica se začne držati dna posode, približno 20 minut.
  5. Dodajte polovico vode in kuhajte 10 minut. Dodajte preostalo vodo, začinite s soljo, pokrijte in nežno kuhajte 2 uri. Okusite in prilagodite začimbo in kuhajte, dokler sestavine niso popolnoma razčlenjene, želatina iz mesa rahlo povezala omako, okus pa je bogat in mlet, približno še eno uro. Okusite in prilagodite začimbe.

ragu di carne meat sauce

Italijanska kulinarična akademija