Uporaba rjavega riža v suši je odličen način, da posodo postane bolj zdravo.

Od: Odlična kuharska šola © 2012 Hearst Communications, Inc. Kupite knjigo!

Cal / Serv:
253
Donosi:

4

Skupni čas:

1

uro

20

min

Sestavine
1 c.
rjavi kratkositrni riž
2 c.
voda
1 žlica.
riž kis
3
listi toast nori (yaki-nori)
1
Libanonska kumara
1 oz.
snežne grahove kalice
2 tbsp.
Japonska sojina omaka
Sushi kis:
2 tbsp.
riž kis
2 tsp.
beli sladkor
1/4 žličke.
fino sol
Piščanec Teriyaki:
3 oz.
piščančje prsi
2 tbsp.
teriyaki omako
1
česen iz česna
Pršenje za kuhanje in olje
Navodila
  1. V veliki skledi večkrat očistite riž s hladno vodo, dokler voda ni skorajda bistra. Pražite riž v cedilu vsaj 30 minut.
  2. Medtem, da suši kis in piščanec teriyaki. Za suši kis: združite sestavine v malem vrču. Za piščančje teriyaki: združite piščanca, omako in česen v majhni posodi. Majhno ponev segrevajte z olju za kuhanje in pršenje za 1 sekundo. Kuhamo piščanca, premešamo, dokler ne kuhamo. Cool.
  3. Položite riž in vodo v srednji ponvi, tesno pokrijte; prinesite na vrenje. Zmanjšajte toploto; pokrijte, približno 30 minut ali dokler se ne absorbira voda. Odstrani iz toplote; stojalo, pokrito, 10 minut.
  4. Rdeči riž razširite v veliko, nekovinsko posodo z ravnim dnom. Z uporabo plastične lopatice, večkrat nagnemo riž, da razbijemo kepe in ločimo zrna, hkrati pa v istem času postopoma prelijemo v suši.
  5. Nadaljujte z rezilom in obrnite riž z eno roko; z drugo roko obkrožite približno 5 minut ali dokler ni skoraj kul. Pokrijte riž z vlažno krpo, da se med sušenjem ne izsuši.
  6. Dodajte rižev kok na srednjo skledo hladne vode. Postavite en list noreve, sijočo stran navzdol, navzgor po bambusovem matu približno 1 cm od roba matija, ki je najbližja tebi. Potopite prste ene roke v skledo vinogradne vode, odtrgajte presežek; vzemite tretjino riža, postavite čez sredino nori stanja.
  7. Ponovno mokri prsti, nato pa delajte od leve proti desni, rahlo rake riž enakomerno nad nori, pri čemer pustite 1-palčni trak na daleč stran nori odkrite. Pripravite riž pred nepokrito travo, da se oblikuje gomolja, ki ostane na mestu.
  8. Postavite eno tretjino kumare, kalčka in piščanca v vrsti na sredino riža, tako da polnjenje poteka na obeh koncih riža.
  9. Začnite z najbližjim robom, dvignite mat z uporabo palca in kazalcev obeh roka; uporabite preostale prste, da se polnijo, dokler ne odrežete od sebe. Premik naprej, nežno, vendar tesno zatiskanje, zavijanje nori okoli riža in polnjenje. Delo hitro, ponovite postopek, da bi skupaj tri zvitke. Vsako zvitek izrežite na štiri dele. Postrezite s sojino omako, in vasabi, če želite.

<str>Uporaba rjavega riža v suši je odličen način, da posodo postane bolj zdravo.</p><p><strong>Recept:</strong> <strong>Rjavi suši</strong></p><p>“title =” Rjavi suši ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f6c6976258f_-_brown-rice-sushi-delish-cooking-school-cookbook-xl.jpg?crop = 1xw: 1,0xh, center, vrh in velikost = 480: * ”<br/>/></picture></div></div><div class= Louise Lister