sliko

Anna Watson Carl

S pestjo pražene zelenjave, slanine in sira ta testenina ustvarja popolno ravnovesje zdravega in okusnega.

Donosi:

4

Prep čas:

0

ure

10

min

Skupni čas:

0

ure

30

min

Sestavine
1
glava brokolija, razrezana v florets (3 c.)
2 c.
butternut squash, kockasta
1
majhna rdeča čebula, tanko narezana na pol lune
1/4 c.
ekstra deviško olivno olje
košer sol
Črni poper
6
rezine slanine
1/2 c.
panko breadcrumbs
12 oz.
rigatoni
4 oz.
Fontina sir, nariban ali razrezan na majhne kocke
Navodila
  1. Pečico segrejte na 425 stopinj F. Linija dveh pekačev z aluminijasto folijo.
  2. Na enem pekaču poskrbite za brokoli in na drugi plošči za peko poskrbite za squash in rdečo čebulo. Sesajte vsako z 2 žlici oljčnega olja in sezono vzemite s soljo in poprom, premetavajte v plašč. Pečemo, dokler zelenjava ni zlata in nežna, od 15 do 18 minut.
  3. Prinesite veliko lonec soljene vode, da zavre. Medtem kuhajte slanino v veliki ponvi na srednji vročini do hrustljavega, 6 minut. Prenesite na ploščo s papirnatimi brisačami. Naj se ohladi, nato se razpade.
  4. Zmešajte 2 žlici slanine s skodelico. Dodajte krušne drobtine, da se skuhate in skuhate na srednji visoki vročini, premešajte, dokler ne zlate rjave barve, 3 do 4 minute. Odstranite s toplote in sezono s soljo in poprom.
  5. Dodajte testenine v vrelo vodo in kuhajte do al dente, 8 do 10 minut. Odcedite, rezervirajte ½ skodelice testenine vode in vrnite testenine na lonec. Dodajte Fontino in testenino, mešajte, dokler se sir ne topi. Mešajte v zelenjavi in ​​polovici slanine. Testo razdelite na plitke sklede in na vrhu s preostalo slanino in velikodušno škropljenje drobtin.

sliko

Anna Watson Carl