sliko

Anna Watson Carl

Uporabljajte sojino sojino dijonovo medico v tem receptu z žametnim lososom na piščancu, zrezku ali celo kot hitro marinado za zelenjavo.

Donosi:

4

Prep čas:

0

ure

10

min

Skupni čas:

0

ure

40

min

Sestavine
1 c.
rjavi riž
košer sol
2 tbsp.
sojina omaka
2 tbsp.
dragi
1 žlica.
Dijonovo gorčico
1 žlica.
limonin sok
1 1/4 lb.
losos (celi kosi ali fileti)
3 tbsp.
ekstra deviško oljčno olje, razdeljeno
Sveže mlet črni poper
2
nageljnove česna, tanko narežemo
2
grozdje Tuscan Kale, narezano
Lemon klini, za služenje
Navodila
  1. V majhni ponvi s tesno prilegajočim pokrovčkom združite riž, 1½ skodelice vode in velikodušno ščepec soli. Privedite do vrenja, nato pa zmanjšajte toploto in kuhajte, pokrito, 18 minut. Odstranite od toplote in pare s pokrovom 5 minut več. Puhalo z vilicami.
  2. Medtem pa v majhni posodi zmešamo skupaj sojino omako, med, gorčico in limonin sok. Odstranite losos s kože navzdol v pekač in posipajte z oljčnim oljem. Začinite s soljo in poprom ter prelijte več kot polovico omake.
  3. Ogrevalni žarek segrejte na visoko toploto. Grill lososa kože navzgor, 4 minute, nato preklopite in krtačite s preostalo omako. Žar do kuhanja, 4 do 5 minut več.
  4. V veliki ponvi nad srednjo veliko toploto, preostanek toplote preostalih 2 žlici oljčnega olja. Česen kuhajte do dišečega in začnite zlati, 2 minuti. Dodajte kale in kuhajte, dokler se ne začnete, 4 minute. Začinite s soljo in poprom.
  5. Postrežemo lososa s kale, rjavim rižem in limono.