sliko

Judy Kim

Maslena cvetača naredi okusno in, da, bolj zdravo za krompir.

Donosi:

4

Prep čas:

0

ure

15

min

Skupni čas:

0

ure

35

min

Sestavine
4
svinjski odrezki s kostmi (1 “debelina)
košer sol
Sveže mlet črni poper
4 tbsp.
maslo, razdeljeno
1 žlica.
ekstra deviško olivno olje
8
sprigi sveži timijan
16 oz.
otroške bele gobe, narezane
3
nageljnove česna, mleto
1 c.
nizka vsebnost natrijevega piščanca
1 žlica.
polnomastna smetana
1/4 c.
sveže sesekljan peteršilj, plus več za okras
1
velika glava cvetača, razrezana v florets
1/4 c.
polnomastno mleko
1/4 c.
sveže naribanega parmezana
Navodila
  1. Sezonski svinjski odrezki s soljo in poprom. V veliki ponvi na srednji visoki vročini segrejte 1 žlico masla in oljčno olje. Dodajte svinjske odrezke v serijah in kuhajte, dokler ne rahlo porjavi, po vsaki strani 4 minute, nato odstranite s toplote in pokrijte s folijo, da se ohladi.
  2. V skodelico dodajte timij in gobe in kuhajte 2 do 3 minute brez mešanja, nato dodajte česen in sezono s soljo in poprom. Zavrzite steblo timijana in dodajte piščančje staleže in težko kremo, z leseno žlico zlomite vse rjave bite na posodi. Kuhamo, dokler se ne zniža za polovico, 5 do 7 minut, nato pa zmešamo 1 masleno maslo in sesekljan peteršilj.
  3. V velikem loncu slane vrele vode, kuhajte cvetačo, dokler se ne odpre vilice, približno 12 minut. Odcedite, nato vrnite cvetačo v lonček in dodajte mleko ter preostanek 2 žlici masla. Uporaba mešalnika za potapljanje ali predelovalca hrane, mešanica pire cvetača. Mešajte v parmezanu in začinite s soljo in poprom.
  4. Postrežemo gobe, ki jih dopolnjujemo s cvetačo in svinjskim seskom. Sok iz svinjskih krompirja prelijemo na vrh in okrasimo s peteršiljem.