Ta sladka in slana pražena svinjina bo vsekakor priljubljen padec entrée.

Donosi:

6

Prep čas:

0

ure

20

min

Skupni čas:

0

ure

45

min

Sestavine
1/2 c.
Jabolčno vino
2 tbsp.
jabolčni kis
1 žlica.
gorčica celega zrnja Dijon
svinjska žlica
košer sol
Sveže mlet črni poper
2 tsp.
sesekljan svež rožmarin
3 tbsp.
maslo, razdeljeno
1 žlica.
ekstra deviško olivno olje
Navodila
  1. Pečico segrejte na 400 °.
  2. Zmešajte jabolčnik, jabolčni kis in gorčico v majhni skledi in pustite v prahi.
  3. Odstranite morebitno odvečno maščobo ali srebro kožo. Posušite svinjsko krpo s papirnatimi brisačami in sezono s soljo, poprom in rožmarinom.
  4. V ogromni ponvi, narejenem na ovalnem ognju, segrejte 1 žlico masla in olje skupaj na srednji visoki vročini. Dodajte svinjino in gobo, dokler dno ne postane zlato-rjava skorja. Obrnite se s kleščami in nadaljujte z rjavenjem na vseh straneh, približno 4 minute več. Prenesite posodo v pečico. Pečemo, dokler termometer s takojšnjim branjem ne prikaže 140 °; 12 do 15 minut, odvisno od debeline mesa. (Svinjina se bo še naprej kuhala, ko bo pobarvana v omaki iz omake.) Odstranite ponev iz pečice in prenesite svinjsko na čisto ploščo, da se počite.
  5. Postavite ponev na srednje veliko toploto. Dodajte mešanico sojinega gorčice in z leseno žlico na dnu posode obrišite porjavljene bite, nato dodajte preostalih 2 žlici žlici. Prinesite kremo, nato vrnite svinjino na ponev. Spijmo mešanico jabolčnika na svinjino, tako da previdno nagnemo ponev, tako da se tekočina nabira na dnu posode. Nadaljevati, da bo omaka na svinjino, dokler se tekočina ne zmanjša in se zgosti, približno 2 minuti več.
  6. Naj počiva 5 do 10 minut pred rezanjem. Svinjino razrežite na rezine in prelijte z več omako. Postrežemo toplo.