Vsi najboljši deli zajtrka v priročnem potegalniku!

Donosi:

6
– 8

Prep čas:

0

ure

20

min

Skupni čas:

1

uro

0

min

Sestavine
6 tbsp.
maslo, razdeljeno
6
velika jajca
3 tbsp.
polnomastna smetana
košer sol
Sveže mlet črni poper
2 tbsp.
drobno sesekljani drobnjak
2
cevi hladno pecivo iz testa
1 žlica.
česen v prahu
2 tbsp.
dehidrirano čebulo
2 tbsp.
makova semena
2 tbsp.
sezamovo seme
1 žlica.
Mleto morsko sol
1/2 lb.
slanina, kuhana
Navodila
  1. Pečico segrejte na 350 ° in namažite posodo za bundt s pršenjem za kuhanje.
  2. Umešajte jajca: v velikem neobdelanem posodu talite 1 žlico masla nad srednjo vročino. Medtem žvečite skupaj jajca in težka smetana. Ko je maslo penasto, dodajte jajca in pustite, da se rahlo nastavi. Zmanjšajte toploto do srednje nizke in povlecite jajca z lopatico ali leseno žlico, da ustvarite skute. Ko so jajca skoraj kuhana po vaših željah, začnite s soljo in poprom. Zložite v drobnjak in odstranite s toplote.
  3. Vsako piškotino izrežite na polovico, nato pa vsake polovice v žogo. Talite preostalih 5 žlica masla, nato pa potopite vsako žogico v topljeno maslo. Dati na stran.
  4. V veliki zip top torbi dodajte česen v prahu, čebulo, mak, seme sezama, morsko sol in poper. Pečat in stresajte za mešanje sestavin. Dodamo valjano testo v vrečo in stresamo, dokler ga ne začimbamo z začimbami.
  5. V veliki skledi združite sezonirane keksne piškote, jajca in skuhane slanine. Nežno premešajte, da se združijo, nato celotno zmes vlijemo v posodo Bundt.
  6. Pečemo do zlate rjave barve, središče pa se ne počuti čutno, 28 do 30 minut. Pustite, da se ohladi 10 minut, preden se obrne na krožnik. Postrežemo toplo.

Zajtrk Monkey Bread

Jonathan Boulton