Morate ga oddati Arbyju: veriga za hitro prehranjevanje ni osredotočena na nobeno nišo. Mednarodna kuhinja, kot sta Taco Bell ali Chipotle, in to ni fliper burgerje, kot vsi ostali. To je bil popoln uspeh z osredotočenjem na malo verjetno sendvič pečenega govejega mesa. Toda po globljih potopih smo odkrili, da je Arby’s veliko več kot ameriška priljubljena prodajalna sendvič. Tukaj je deset stvari, ki jih morate poznati o verigi.

1. Nobeden ni imenovan “Arby”.

Verigo so začeli dve brati, Leroy in Forrest Raffel, in želeli so jo označiti kot “Big Tex”. Ko so izvedeli nekoga v Akronu, OH, so že imenovali dibs na ime, so šli z drugo najboljšo možnostjo – “Arby’s”, po R.B., začetnice Raffel Brothers.

2. Prvotni meni je imel samo tri predmete – in nobeden od njih ni bil hamburger.

Leta 1964 si lahko naročite pečen sendvič, čips iz krompirja in pijačo iz Arby’s. Medtem ko so bili vsi drugi hitrosti hrane združeni s hamburgerji, so Raffelovi fantje želeli narediti nekaj drugačnega. Imajo idejo za sendvič pečenega govejega mesa po tem, ko so se obiskali v restavraciji za sendvič Boston.

3. Lahko dobite vso Arbyjevo meso, ki je narejena na enem sendviču na vrhu.

sliko
SURTESIJA ARBY’S

To se imenuje Meso Mountain, veriga pa prodaja sendvič na 300 do 400 pogumnih duš vsak dan. Ampak pojdi na to: to bo kmalu še večje. Gostje so spraševali, ali bi lahko dodali ribe v sendvič – kot da potrebuje več beljakovin – tako za mesec marec lahko naročite Meat Mountain “Denali-style”, z Alaskan Pollock.

4. Arbyjevi oboževalci so obsedeni z divjino.

Ko je 17 izbranih restavracij v tistih, ki jih je Arby imenoval “države, ki lovijo jelenjad”, so dali venecevski sendvič, prodali nekaj minut. Podjetje je celo dobilo klice, e-poštna sporočila in delovna mesta v družabnih omrežjih, ki so jih prosili, da jih prinesejo na druge lokacije. Nebraska je naredila največji hrup in dosegel teden sendviča na posebnem v Lincoln in Omaha.

5. Če ste tam nedavno jedli, preverite svoj bančni izpisek.

V začetku tega meseca so Arby najavili, da bi utrpeli ogromno varnostno kršitev, v katerem so hekerji imeli dostop do več kot 355.000 informacij o kreditnih karticah od potencialno več kot 1.000 trgovin. Preiskava je v teku, vendar je bila zlonamerna programska oprema v sistemu popolnoma odstranjena.

6. Imajo rekord za najdaljšo svetovno prvenstvo (in TV reklame).