Ko sem dobil nalogo za pisanje tega spletnega dnevnika, sem si mislil, da sem velik oboževalec Anthonyja Bourdaina. Ljubil sem kuhinjo zaupno, ko je prvič prišel ven, ga gledal na televiziji na Cook’s Tour in Top Chefu, prebral njegove zabavne napovedi na blogu Michael Ruhlman, in večkrat sem pojedel v Les Hallesu, čeprav ni več kuhal tam . Ampak zdaj, ko sem se globlje vključil v No Reservations vesolje, se zavedam, koliko sem pustil vedeti, koliko kažejo, ki jih je treba gledati, knjige za branje, podcaste za prenos, forumi za poizkus, fan-mesta, da preverite, članke, ki bi jih izsledili … Resnica je povedana, sem samo začetnik na tem svetu, samo posnemanje površine Bourdainalia, ki je tam zunaj. Imel je precej kariero in v bistvu je drugi, tretji !, kariero pri tem.

Mislim, da je moj najboljši No Reservations soroden do sedaj, mora biti spremljevalna knjiga, naslovljena No Reservations: Around the World na prazen želodec, objavljena lani. To je serija, ki je na papirju zaprta, z lepimi posnetki, ki jih je najbolj posnela posadka – mnogi iz zapletov; Izkopavam zbirko fotografij, imenovano “porno hrane”, in del toaletov je še posebej smešen. (Tony in posadka sta ugotovila, da najboljša svetovna najboljša nagrada za kopališče gre na Japonsko. In najslabši? Uzbekistan to zmaga.)

Potovanje profesionalno izgleda kot resno trdo delo. Vedno sem si mislil, da bi bilo takšno delo neverjetno, eno od teh stvari sanjskega dela. (No, ljudje mi pravijo isto stvar, ko jim rečem, da sem pisatelj hrane.) Toda tudi Bourdain se zaveda, da je to, če je vaša obveznost, da peljete skozi Borneo, ki jih je napadla žuželka, ali pa spati v iglou za zamrzovanje na Islandiji , ni vedno tako zabavno, kot je razburjeno. Knjiga je informativna, vendar osebna, in naredi celotno podjetje (in ljudje, ki to naredijo) zdi še bolj dostopen.

Rad bi ugotovil, kaj je vaša najljubša knjiga Bourdain (ali oddaja ali spletna stran, karkoli). Priznaj, da nisem prebral njegovih romanov; kdorkoli želi ponuditi pregled?