Preden se je pojavil Al “Bubba” Baker Shark Tank konec leta 2013 je njegova brezobzirna hrbtna rebra, Bubba’s Q, dosegla $ 154,000 v prodaji. Samo malo več kot tri leta kasneje, prinaša kul 16 milijonov dolarjev – in pričakuje, da bo leto zaključil močnejši kot kdajkoli prej.

“Prihodnost za Al ne bi mogla biti svetlejša”, je dejal Daymond John, morski psi, ki je v predstavi družbe Baker sodeloval v predstavi, je dejal na posebnem posnetku Shark Tank: plavanje z morskimi psi aprila lani. “Še vedno verjamem, da bo to morda največja stvar doslej.”

Bubba’-Q Boneless Baby Back Ribs so zdaj naprodaj v QVC, v več kot 5.000 trgovinah na drobno in na stadionu Yankee, vendar je velik prodajni rezultat rezultat sklenitve pogodbe z matično družbo Carl’s Jr. in Hardee’s, CKE Restavracije, v začetku tega leta. Medtem ko je prvotno naročilo v aprilu bilo za 1 milijon kilogramov brez kostnega hrbta rebra, ki bi ga lahko uporabili v novem hamburgerju v 3.000 svojih franšiznih trgov, se že pogajajo, da bi naročili še dva milijona funtov.

Delish je Bakerju govoril o tem, kako je začel svoje poslovanje, koliko velikega uspeha je imel Shark Tank, in kaj je naslednji za Bubba’s-Q.

Oglejte si to objavo v Instagramu

BABY BACK RIB BURGER IZ @ carlsjr !!! ������ #carlsjr #partner. . . . . #hardi #burgerji #burgerporn #brige #bbq #burger #fastfood #fries #LAfoodie #NYCfoodie #LAfood #dineLA #eaterla #eater #domen #DTLA #foodblog #foodlover #foodbeast #dailyfoodfeed #feedfeed #buzzfeedfood #buzzfeast # myfab5 #dodgers #LAeats #nyceats #FOODIEMOBBB

Objava, ki jo je delil “FOODIEMOBBB LA” (@foodiemobbb)

Bakerjeva žena Sabrina je navdihnila več milijonov dolarjev izdelkov.

Baker je igral za nogomet za NFL za 13 sezon za ekipe, kot so Detroit Lions in St. Louis Cardinals. Toda žar je bil vedno družinsko podjetje za Bakerja. Svojo trgovino je naučil od svojega strica “Daddy Jr.”, vendar je bila Bakerova žena Sabrina, ki je navdihnila njegovo večmilijonsko idejo. Ko je spoznal, da Sabrina ni marala jesti reber, ker so bili preveč grdi, je našel način, da jih razkrijejo, ko so bili kuhani in jih segrevali v mikrovalovni peči v samo dveh minutah, da bi jih lahko hitro naredili in jih pojedli s vilice in nož. Potem je patentiral svojo idejo.

sliko

Facebook / Bubba’s-Q

Bakerjeva hčerka ga je prepričala v Audition za “Shark Tank”.

Čeprav je Baker hitro zamenjal svojo idejo, se je njegovo podjetje borilo, saj je s svojo restavracijo v Avonu v Ohiju in 48 lokalnih skladiščih v Ohiju, ki so prodali svoj izdelek, prodali samo 154.000 ameriških dolarjev. Takrat je Brittani Bo Baker, njegova hči in poslovni partner, prepričal, da je na avdiciji Shark Tank.

sliko

Al “Bubba” Baker in Brittani Bo Baker, njegova hči in poslovni partner.

Eden dogovor je spremenil vse.

V epizodi, ki je bila objavljena 5. decembra 2013, je Baker vprašal morske pse za 300.000 $ in 15-odstotni lastniški kapital v svojem poslu. Medtem ko je prejel dve ponudbi, je z Dejmdom Johnom sklenil, da bo vložil 300,00 $ za 30-odstotni delež podjetja z licenčnim poslom.

Pred predvajanjem epizode je John spodbudil Bakerja, da vzpostavi spletno stran za sprejemanje spletnih naročil. Samo 24 ur po oddaji epizode je Bubba’s-Q prejela 150.000 $ naročil preko svoje spletne strani, do konca tedna pa se je število povečalo na več kot 400.000 $.

“Če nisem dobil 300.000 dolarjev, ki smo jih dobili Shark Tank, nikoli ne bi prišli tako daleč, “je dejal Baker na epizoda posodobitve aprila.

sliko

Daymond John še naprej podpira poslovanje.

“Če kdaj gledaš prva tri leta Shark Tank, Jaz ne bi kupil ničesar, kar bi lahko porabili, “je dejal Daymond John na podcastu” The James Altucher Show “v začetku tega leta.” Zaradi mojih let na Red Lobsterju, ko sem videl, kako se hrana izgublja ali porabi, ne glede na to, , Nikoli nisem želel ravnati s pokvarljivimi izdelki. “

Toda zdaj Bubba’-Q Boneless Baby Back Ribs je eno največjih podjetij v svojem portfelju, ki ga imenuje potencialno “največja stvar doslej”.

“Ne morete niti dati številke o tem, kaj je storil za podjetje,” pravi Brittani, ki opozarja, kako so Johnova sporočila svojim več kot pol milijonom privržencev na Cvrkutati in Instagramu pripomogla k rasti podjetja.

“Postal je bolj kot družina kot partner. Vse, kar potrebujemo, on je tam, brez vprašanj,” pravi Brittani. “On je dobra oseba … on je v njem, da bi podjetnikom pomagal izpolniti svoje sanje.”

Pričakujte, da boste videli Bubba-Q povsod.

Medtem ko Baker že pričakuje prihodnje pomladi, ko bo njegovo podjetje načrtovalo sproščanje dveh novih okusov brez kosti – medu in teriyaki – pravi, da je potencial za rast poslovanja le v četrtem četrtletju leta 2017 ogromen.

“Večina je povezana z izpostavljenostjo, ki smo jo pridobili Shark Tank,”Pravi Baker.

Od lanskega aprila je Baker prinesel svoja rebra brez kosti v še 3.000 prodajaln, vključno s kraji Kroger, Albertsons, Shop Rite, Food Lion in Meijer po vsej državi.

Toda to ni vse. Baker je dejal Delishu, da je v pogovoru z Disneyjem, da potencialno uporablja rebra brez kosti v originalnih receptih v svojih tematskih parkih. Čeprav nič še ni potrjeno, je primerjal dogovor, da je z njimi na tretji podlagi.

“Morajo se odločiti, ali hočejo iti vse do nas,” pravi Baker.

Baker se je tudi sestal kasneje tega meseca, da bi začel pogovore z Ministrstvom za obrambo, da bi rebnike brez kosti privedli do ameriških vojakov kot obrok, ker so lahko mikrovalovne pečice in ne potrebujejo pečice za kuhanje. Če njegovo podjetje pristane na to, Baker pravi, da bi bila “čast, da bi hranila takšne ljudi, ki branijo naše meje. Tudi to je več kot denar.” To je izjemna čast. ”

Ali ti posli dejansko postanejo resničnost v naslednjem letu, je Bakerov končni cilj, da so njegova rebra brez kosti tako dobro znana, da postanejo še ena ameriška klasika, kot so vroči psi, hamburgerji in jabolčne pite zdaj.

“Moja hči in jaz sem ogromna sanjač,” pravi Baker. “Vsi verjamemo, da je vse mogoče, če verjamete. In verjamemo.”

Sledite Delish naprej Instagram.

Prenesi šaljivo app.