Jake Dell ni Katz, ampak on je odgovoren za ikonične New Yorkove dele, ki nosijo ime. “Ponavadi se na to točko odzovejo g. Katzu,” se smeje. “Ni nobene razlike.” Za vse namere in namere je Dell Katz. Njegov dedek je bil prvotni partner v Katzinem delikatesu, in ko so oče in stric prevzeli, je postal tudi njegov vsakdanjik. “Veliko je zaposlenih v trgovini, ki smo bili z nami 20, 30, 40 let, ki me je v plenicah zagotovo spomnil,” pravi Dell.

sliko

Jonathan Boulton

Ko je bil dovolj stari, je Dell zaslužil svojo vrsto za vrata, predaja vstopnice, (pro tip: nikoli ne izgubi vozovnice), nato pa je delal različne druge zaposlitve v restavraciji, ko je rasel. V zadnjem času je postal lastnik. Tako je: na 30 let je na čelu skoraj 130-letnega podjetja. “Pripombe so bile:” Ne fk ck to gor. “,” Dell se spominja svojih prvih nekaj mesecev kot šef.

Katz je gradila svojo zanesljivost. Spodnja vzhodna stran ima nekaj stvari – deli mesa, kroglice matzoh, macesnate – in to jim dobro počne, zato je zaskrbljenost, ki bi jo Dell lahko zbral. Ampak ni spremenila hrane; preprosto ga je olajšal.

sliko

Jonathan Boulton

Leta 2017 se je Katz prvič razširil. Ni bilo daleč – samo čez vzhodno reko v Brooklyn. Dela je odprla majhno postojank, imenovano A Taste Of Katz, v dvorani Dekalb Market. Nešteto je stvari domačinov in turistov so prišli, da se pridružijo Katzu – izstopajočemu mesarskemu pultu, “imam, kar ima mizo” Ko je Harry Met Sally – vendar ne popolnoma brez čar. Še vedno obstajajo slike po vseh stenah slavnih in znamenitih večerjancev, peščeni sendviči pa so na mestu, kot so v Manhattnu.

sliko

Jonathan Boulton

Ne poskušajo biti skriti, samo, da ne morete biti zlepljeni, ko pridete do Katzovega števca. Morate vedeti svoje naročilo. Obstaja 99-odstotna možnost, da se za teboj tvori dolga črta. “V resnici gre za razlago, kaj hočeš,” pravi Dell, ko deli nekaj inteligentnih podatkov, kot je dejstvo, da sočni ali maščobni pastrami vedno okusijo boljše od vitkih stvari. “To je skrivnost kode del,” nadaljuje. “Zanašamo se na tebe, da vikneš na nas. To je New York, navadili smo se na to.”

Sledite Delish naprej Instagram.

Prenesi šaljivo app.