sliko

Rush Jagoe

Zaljubite se v lepe, izredno dekadentne sladice, zaradi katerih je New Orleans tako sladek.

sliko

Ne pozabite, da ga pozneje pozabite!

sliko

Jonathan Boulton
Best Pie: Hotel Pontchartrain

Ali bi raje vrnili nekaj sazeraka v baru Bayou ali se popeljali v fantastičen brunar v sobi Caribbean, se mora obisk Pontchartrain vedno končati s podpisom Mile High Pie. V bistvu je tristopenjska sladoledna torta (čokolada, vanilija in poprove mete), okrašena z žarjenim baršunom in utrjena v vroči barvi. Desertna je tako dekadentna, da tudi Weezy odobrava.

sliko

Rush Jagoe
Najboljši Banana’s Foster: Court of Two Sister’s

Ustanovljena leta 1951, ta odlično karmelizirana jed združuje sveže sadje z maslom, sladkorjem in temnim rumom. Na sodišču dveh sestro, malo žganja in banane alkoholnih pijač vzamejo stvari na naslednjo stopnjo, preden dobijo plamenišče. Tudi velikodušna škatla francoskega vanilskega sladoleda ne boli.

sliko

Rush Jagoe
Najboljši pralini: Verodostojna Loretta

Loretta Harrison je bila prva afriško-ameriška ženska, ki je imela v lasti in upravljala lastno podjetje praline v New Orleansu. Odkar je prodala svojo prvo serijo pred 35 leti, so Lorettine praline postale tako legendarne, da jih ljudje označujejo kot “babico” vseh pralinov. Pravzaprav so tako dobri, da jih celo vrže v svoje bitje. Toda tudi črta čokolado in rumne različice hibrida sladkarije in piškotov. V bistvu kar pravimo je, da morate v svoj kovček prelistati nekaj škatel.

sliko

Jonathan Boulton
Najboljši Beignets: Café du Monde

Sovražimo se, da smo klišeji, toda kavarno na Jackson Squareu ne moremo premagati. Izogibajte se horde turistov, ki nenavadno čakajo na mizo (to je sedež), in si prikažite mizo, medtem ko ugotovite, koliko naročil iz jastrebov žganih testnih žepov, ki bi jih morali naročiti. Priporočamo, da ne delite – to je preveč preveč težko. Vendar pa nekaj pro nas: Gotovina je, zato bodite pripravljeni z nekaterimi računi dolla. In bodite previdni, da ne boste dihali preveč – drugače boste dobili malo preplašen v sladkorju v prahu.

sliko

Rheanna O’Neil Bellomo
Najboljše krofne: okrožje

District: Donuts, Sliders in Brew je nedvomno trojna grožnja, ki služi vrhunsko kavo, polna kosila in večerje ter nekaj najboljših mestnih piv. Toda kronski dragulj svojega menija je ogromen, puhast krofni krofi, ki jih vsak dan čutijo vsi, vsak dan. Posebne priljubljene so irska kava (natovorjena z Baileyjevo glazuro, espresso sipinjo in s sladkorjem, ki je v pločevinkah), Elvis (pikado v arašidovo maslo, glazirano in končano z rezanci banan in slanino).

sliko

Rush Jagoe
Najboljša sladoleda: Sucré

Ta nadvlada zdravljenje je veliko več kot le sladoled – to je vrhunec vrhunca vseh najboljših sladkarij v New Orleansu. Na Sucréju (to pomeni “sladko” v francoščini), Vse stvari NOLA sundae plasti rjavi maslo pecan gelato z bananami vzpenjajočo omako, kruh puding kosov, kandiran pecans in-seveda smetana krema. Potopite se in se ne ozirajte nazaj, toda srečo, ki ga sami polirate.