Zdi se, da je vse preveč očitno, da bi območje, imenovano Little Italy, služilo največjim cannoli v New Yorku, vendar so se kuharji v podjetju Gelso & Grand popolnoma naslonili na šalo. Njihova sladica je smešno velika – skoraj dolga nogo – in postrežena s kladom, tako da gostje večinoma ves čas večerijo na mizah. “Res ne veste, kako drugače ga napadite!” pravi Catherine Schimenti, gostinski mojster za konzerviranje s pijačo. Njene poverilnice se glasijo kot rap list najbolj priljubljenih mest na NYC: Balthazar, Taverna Gramercy, Per Se, Craftsteak.

Sveto Cannoli Horizontal

John Komar

Schimenti je možgane za hitni kanoni, čeprav je bil eden od lastnikov Gelso & Granda, Nima Garos, ki je prvotno sanjal koncept ustvarjanja velikega italijanskega peciva. Njegova glavna zahteva: da je popolnoma netradicionalna. “Prvi kanoni, ki sem jih naredil za Nima, so imeli običajno polnjenje ricotta in čokoladnega čipa, in bil je kot” prinesi zarezo! “, Pravi Schimenti. Torej je zamenjala ricotto z enim od svojih najljubših okusov – matcha – vendar je ohranila klasične čokoladne žetone, nato pa dodala povsem drugačno kombinirano – vanilinsko kremo, mešano z Reese’s Pieces – na drugo stran deserta. Kreme so tudi prepletene. Stran Matcha je polnjena s celotnim Oreosom, stran iz vanilije pa je narejena z Reese-jevimi pokalnimi masami iz kikirikija.

Potem je tu tudi lupina, kar je enako nekonvencionalno. Izdelana je iz super tankih italijanskih vafeljskih piškotov, imenovanih pizzelle. Schimenti obloge in jih ohladi okoli valjčke za držanje oblike. “Redne kanonske lupine so ocvrti in še vedno lahko okusite, da tudi pri polnjenju” pravi Schimenti. “To je bolj kot konus sladoleda z rezinami.”

Sveto Cannoli Horizontal Inside

John Komar

Deserta je debitirala pred nekaj meseci, na Valentinovo. Schimenti pravi, da je smiselno – kanoni so namenjeni za dva – toda razvilo se je popolnoma ločeno od ljubeznivega počitka. Kuharji še vedno praznujejo skoraj vsak dan vsak dan 30, in prav tako so ustvarili tudi hashtag: #smashme, da se ujema z drobno zastavo, ki skewira lupino.

Različice 2.0 in 3.0 že delujejo. “Mislim, da dan, ko smo začeli, je Nima spraševal o naslednjem okusu,” se smeji Schimenti. Igra se z gelato polnjenjem in okus rojstnodnevne torte, vendar iskreno, dokler je vročena s kladivom, bomo pojedli, kar bo prišla z naslednjim.

Sledite Delish na Instagramu.