sliko

Ethan Calabrese

Ko lahko istočasno imate Nutella in cheesekake, kdo potrebuje fanta?

Donosi:

10
– 12

Prep čas:

0

ure

35

min

Skupni čas:

7

ure

5

min

Sestavine
Za Crust
15
Graham krekerji
3 tbsp.
sladkor
1/8 žličk.
košer sol
4 tbsp.
maslo, stopljeno
Za sira
8 oz.
grenčasto ali polletno (ne nesladkano) čokolado, grobo sesekljano
4
8-oz. pakiranje smetane, pri sobni temperaturi
1 c.
sladkor
1/2 žličke.
košer sol
1 žlica.
Frangelico ali čisti ekstrakt vanilije
4
velika jajca, pri sobni temperaturi
2 c.
Nutella, razdeljena
3/4 c.
polnomastna smetana
1/2 c.
kisla smetana
1/4 c.
opečeni in sesekljani lešniki, za okras
Navodila
  1. Naredite skorjo: Maslo 9 “vzmetne plošče in zavite dno ter stranice ponve v dvojni plast aluminijaste folije. Nastavite stojalo v sredini peči in segrejte pečico na 350 °.
  2. V živilskem predelovalcu ali mešalcu mletite grmovske krekerje v fine drobtine. Dodajte sladkor in sol in pulz za združevanje. Prenesite v srednjo skledo, dodajte maslo in uporabite vilice ali prste, da mešate mešanico, dokler drobtine niso enakomerno vlažne. Pritiskajte na dno in približno tretjino potov po strani vzmetne plošče, nato pa 10 minut položite posodo v zamrzovalnik.
  3. Postavite posodo na pekač za pečenje in pečite skorjo 10 minut. Nastavite na stojalo, da se ohladi, in zmanjšajte temperaturo pečice na 325 °.
  4. Naredite siroko: Prinesite srednje ponev ali čajni kotliček, poln vode, da zavre.
  5. V čisto, suho kovinsko skledo, postavljeno na ponev komaj vrele vode, melite čokolado in premešajte, dokler ni gladka. Odstranite z vročine in pustite, da se ohladi.
  6. V veliki skledi z ročnim mešalnikom ali v skledi stojalnega mešalnika z nastavkom za vžig, utrljajte kremni sir na sredino, po potrebi potresite skledo, dokler ni popolnoma gladka, 3 do 4 minute. Dodajte sladkor in sol in ga potresite, po potrebi po potrebi strgajte navzdol, dokler ni gladka in puhasta, 3 do 4 minute. Dodajte Frangelico ali vanilijo in utripajte 30 sekund. Dodajte jajca, 1 naenkrat, bijete 1 minuto po vsakem dodatku in po potrebi pokažite skledo. Dodamo topljeno čokolado, 1 1/2 skodelice Nutella, težko smetano in kislo smetano ter premrežemo do popolnoma gladke in brez traku, približno 1 minuto.
  7. Pourite testo s kremenom v ohlajeno skorjo in gladko vrh. Sesekljico postavite v globoko pečjo in postavite na sredino pečice. Previdno nalijete dovolj vrele vode v pekač za pečenje, da pridejo približno na polovici strani vzmetne plošče. Pecite, dokler se zgornji del ne počasi razpoči, približno 1 uro in 30 minut. Izklopite pečico, nato pa odprite vrata z leseno žlico in počakajte, da se sesalec počasi ohladi v vodni kopeli eno uro.
  8. Odstranite posodo za pečenje iz pečice, nato pa previdno dvignite vzmetno ploščo iz vode in odstranite folijo. Sesalno pecivo nastavite na stojalo in pustite, da pride na sobno temperaturo. Ko popolnoma ohladi, ohlapno pokrijte sira s plastično folijo in hladilnikom, 4 ure ali po možnosti čez noč. Ko je pripravljen za servisiranje, previdno odstranite stranice vzmetne šobe in preostale 1/2 skodelice Nutella v mikrovalovni pečici; prelijte sira.