Med priljubljenostjo je postal tudi mezcal kot dimljeni bratranec tequila. Ampak – opozorilo spojlerja – barmanji sovražijo ta izraz, in obstaja veliko več, da vem o mehiški duh. Tukaj je začetek.

Tradicionalisti črkovati mezcal, kot je izgovorjen.

To je m-e-s-c-a-l. (V španščini, z zvok, kot je s.) Torej, če v meniju vidite “mescal”, ne zavrtite oči: to ni napačen pas.

Iz tovarne, ki jo boste prepoznali.

Oglejte si to objavo v Instagramu

Sončeve popoldne na #palenque #oaxaca #mezcal

Post, ki ga je delil Cat Aleman (@catleman)

Mezcal je destiliran alkohol, proizveden iz agave, kar je tudi, kako dobimo tekila. Skratka: agave lahko krivite za neskončne zabavne noči – in vsa pijana besedila, ki jih nikoli ne nameravate poslati.

Mezcal je tequila, kateri pravokotniki so na kvadrate.

Če ste diplomirali osnovno šolo, boste razumeli razmerje. Vse tequile so meccals, vendar niso vsi meccals tekile. Če rečemo preprosto: Tequila je vrsta mezcal, saj je vsak duh iz agave razvrščen kot tak.

Trije stvari sta med seboj ločili med mečalom in tekilom.

Če iščete vtis pivca, jih zapomnite.

1. Proizvajajo jih v različnih regijah.

Tako kot pravi šampanjec lahko prihajajo le iz Champagne, Francije, in legit scotch le na Škotskem, tekila in mezcal imajo regionalne razlike. Jalisco je epicenter tequile proizvodnje, medtem ko Oaxaca naredi več kot 90 odstotkov svetovne ponudbe mezcal.

2. Izdelane so iz različnih vrst agave.

Obstaja skoraj 200 vrst rastlin, in mezcal je mogoče izdelati iz več kot 30 od njih. Tequila lahko prihaja samo iz modrega Agave.

3. Različno se destilirajo.

Agava za tekila se pari v pečicah, ki so nad tlemi. Proizvajalci Mezcal uporabljajo požarne jame v zemlji, napolnjene z lesom in ogljem.

Mezcal ni treba okusiti kot dim.

Nekateri barmanji čutijo, da deskriptor spodkopava duh: Mezcal lahko malo oklepa zaradi načina izdelave, lahko pa tudi poskusite s cvetnimi, sadnimi ali zemeljskimi notami.

Espadin mezcals so za začetnike; potem, diplomiral v tobalà.

Oglejte si to objavo v Instagramu

MEXICOMEMORIES ✨ • Dan sanjariti o tej posebni izmišljotini Montelobos Mezcal iz @mica_rousseau @ fiftymils v Mexico Cityu, ki je želel, da je tukaj za ogrevanje teh zamrznjenih kosti v New Yorku �� • Pojdi tam, ne boste želeli zapustiti �� • #mexico # mexicicity #montelobos #mezcal #montelobosmezcal #cocktail #cocktails #drink #drinks #alcohol #bar #bartender #FourSeasons #hotel #hotelbar #flashback #latergram #FiftyMils #travel #instacocktail #booze #holiday #anchoreyes #cocktailbar #mixology #espadin # oaxaca #spirits #organic #mexicano

Objava je delila Annie Taplin (@annietaplin)

Espadin agave je ena izmed najbolj razširjenih vrst rastline, zaradi česar je najbolj priljubljen vir mescalija. Ker je tako razširjen, se okus lahko razlikuje od steklenice do steklenice. Tobalà se imenuje “kralj meccals”, ker je agava pogostejša in težja pridelka. Preberite: To je drago.

Mezcal ima trenutek.

Po statističnih podatkih za leto 2016 so se v zadnjih štirih letih prodaja medsebojno podvojila. Obsedenost še povečuje gospodarstvo Oaxaca, saj se investitorji in oboževalci približujejo državi.

Duh je tako priljubljen, ljudje odpirajo bare, namenjene stvarem.

Oglejte si to objavo v Instagramu

Več kot 120 različnih Mezcal izkušenj okusa, ki pokrivajo vsako vašo petek in soboto noči. #MezcalAlter #drinktoremember #drinktoforget

Objava, ki jo delijo Mezcalito (@mezcalitobarsf)

Mezcalito v San Franciscu ima več kot 100 različnih steklenic, ki jih lahko poskusite sami v letu ali v peščici koktajlov. Espita Mezcaleria ima D.C. meni, ki ga kurira eden od edinstvenih svetovnih mizarjev. V New Yorku Casa Mezcal ima tri ravni bar-prostora, od katerih je vsak oblikovan, da izzove Oaxaca v Big Appleu.

Ne moreš kupiti aromatiziranega mesa.

Duh ni podoben vodki: ni ustekleničena po okusu, kot so bučna pita ali jagode. Če želite drugače okusiti, jo boste morali mešati v koktajl. (Ali pojdite v mezcal bar, in nekdo naredi to za vas.)

Ena blagovna znamka tequila je kajenje, da bi tekmovala z mezcalom.

Oglejte si to objavo v Instagramu

Up In Smoke – moj najljubši po degustacijah @ modernmargaritachandler1 #maestrodobelhumito #tequilla #cocktails #mediapreview #grandopening #chandlerrestaurants

Objava, ki jo delijo ����CocktailsandCactus (@cocktailsandcactus)

Maestro Dobel Tequila, destilerija 11. generacije, je začela Humito, dimljeno srebro tekilo. Genij za steklenico pravi, da je riff pri proizvodnji starih šolskih tekil, ko so kuhali z agavom z mesquite lesa.

Pozabite na vse, kar veste o črvi v steklenici.

Za začetek ni niti črva, ampak ličinka – in to je velikan trik. Ličinke se resnično znajdejo v agavskih rastlinah (in zato žganih pijač, ki jih proizvajajo), vendar številni ameriški palice dodajajo majhne fantje v steklenice samo za povečanje prodaje. Niso potreba ali znak dobrega mescalina; če karkoli, bi morali odvračati od vas. Kar zadeva halucinacijske moči ličinke? To je popolna BS.

Sledite Delish naprej Instagram.

Prenesi šaljivo app.