Ko pride marsikdo, lahko stavite, da je vsak supermarket v državi že na zalogi na velikonočni sladkariji. Heck, precej smo prepričani, da dan po Valentinovo pomeni, da spomladanski slašči že uidejo v police. Najbolj sorodni od njih so PEEP, sladkor oblečeni marshmallow, za katerega otroci razumejo, da so nori (ni nič podobnega takšnemu sladkorju), vendar po starosti 8 let jih je treba pozabiti in prenesti za boljše sladkarije . Torej, če še niste, potem je potrebno zakopati vaše ljubljene PEEPS.

1. Barvajo prste smešne barve.

Ne samo, da so vaše številke v lepljivi, sladkorju prevlečeni nered, postanejo tudi svetlo modra, neon roza in električno zelena. Da ne omenjam količine umetnega barvanja tam – to je najhujša nočna mora fanatike naravne hrane.

2. O njih ni nič naravnega.

Mleto so, po nekaj minutah na odprtem postanejo trd kamen in lahko verjetno preživijo apokalipso.

sliko

3. Eating PEEPS je prevelik odmerek sladkorja, ki se čaka, da se zgodi.

Katera je bila ideja, da je tekoči sladkor iz cevi spravil v nejasno živalsko obliko in jo nato potegnil v še bolj granuliran sladkor? Če ti res potrebujete hiter sladkor, ki je tako slabo prizadet, bolje je priti v stik z Pixie Sticks.

4. Tekstura je grozljiva.

To ni normalno marshmallow. Ne, to je gumijast, gumijast kos drobovja, ki se skoraj ne raztopi v ustih.

sliko

5. Nima nobenega okusa.

Poleg nenavadnih sezonskih limonade, oranžne kreme in okusov z mehurčkom, se je blagovna znamka brez dvoma prepričala, da se pritožijo na hrošče PEEPS, piščancev in zajčkov pa sta popolnoma brez okusa.

6. PEEPS so popolnoma slabši od vseh drugih velikonočnih sladkarij.

Zakaj si prihranite sladkorja in kalorije na sladko, če imate na razpolago jajca Cadbury in karamelna jajca, Reese jajca in Robinova jajca? Daj no, boljši si od tega.

sliko

Rheanna O’Neil Bellomo

7. Ne morete jih pečati po tabornem ognju.

Če ne morete nazdraviti do svežega in zlata na zunanji strani in gobi na notranji strani, potem je to odpadek materiala marshmallow. S’mores ali bust, otroka.

8. Nikoli ne moremo pobegniti iz PEEPS-manije.

PEEPS so v letošnjem letu napadli sladkarije. Ne samo, da jih moramo pogledati med vodstvom do pomladi, cloying bonboni se znova in znova za počitnice, kot so noč čarovnic in celo božič. Čas je, da ustavi norost!

sliko

Flickr Creative Commons / Mike Mozart

9. Odlikujejo jih bolje kot dekoracije.

In po našem iskrenem mnenju bi morala biti vsa in vsa hrana užitna, ne pa samo za lep videz. (Ali res ne-tako-srčkan Hamilton dioram.)

10. Niso niti tako ljubki.

Seveda so piščanci v redu (čeprav izgledajo, kot da sedijo v stolu za ležanje z nizko vožnjo), toda zajčke so sploščene s snežnimi moškimi figurami, ki so žlebičaste žigosanje obrazov. In me niti ne začnite na “jack-o-lantern”…

sliko

11. PEEPS mleko obstaja.

In tudi zamrznjeni jogurt z okusom PEEPS. In zato nobeden od nas ne bi hotel več živeti na tem planetu.