Ranch Fountain

Jonathan Boulton

Ranch je že več let (najboljši otok!), V glavnem zato, ker je tako vsestranski. Od piščančjih prstov do francoskega krompirčka, ocvrtih kumaric, piščančjih psov, sendvičev na žaru na taquitos, ranč gre s čim. Ampak nekaj stvari moraš vedeti, preden začnete naročati galono.

dolga Meadow Ranch Winery & Farmstead

Facebook / Long Meadow Ranch Winery & Kmetija
Obstaja zanimiva zgodba za njegovo ime

Že leta 1949 je Steve Henson izumil rančiranje ob delu v Aljaski. Oblačenje je bil poskus, da bi dobili grouchy, finicky bush delavci, da jedo svojo zelenjavo. Izkazalo se je, da je delovalo.

Bejeweled Ranch Bottle

Skrita dolina
Skrita dolina je dejansko mesto

Hensonov čarovniški ranč – Hidden Valley – se zahvaljujemo za ime našega najljubšega počitka. Ranch se je začel kot turistični spot za čez noč (premaknil se je v Kaliforniji po času na Aljaski), vendar je priljubljena solatna oblačila hitro izšla na ranču.

Svetloba Ranch Dressing Horizontal

Chelsea Lupkin
Henson je prodal idejo za 8 milijonov dolarjev

Oktobra 1973 je Henson prodal znamko Cloroxu za 8 milijonov dolarjev. (V kontekstu je Hidden Valley leta 2016 prodal samo 5,8 milijarde dolarjev prodaje.)

sliko

John Komar
Nič “zdravega” ni o solati z rančem

Narejena s mayo, pinjencem in zelišči, oblečen z rančem, ki je prežeta nad hišno solato, ima skoraj 380 kalorij in 33 gramov maščobe. Te številke se lahko malo pomirjajo, če ste na dieti, vendar pa vsaj okusno padejo navzdol.

Ranch Dressing Shirt

Skrita dolina
Ranch Consumption Skews v smeri “Ranch Belt”

Pomislite na to kot Biblijski pas, vendar z dišavami. Midwesterners imajo radi rančiranja. In iskreno, zakaj ne bi? Ranch naredi vse boljše.

sliko

Ljubezensko vedenje ranjenega ranča
V Condimentu je celotna restavracija

Vse na meniju Twisted Ranch – od gobice do guaka – je napolnjeno z rančem. Tam je tudi vodka z okusom rančev. Odločili se bomo, ali gre za predaleč ali pa je treba rezervirati potovanje v St. Louis, kjer se nahaja restavracija ASAP.

Pizza Hack

Jonathan Boulton
Ranch bi se bolje okusil, če bi bil na pizzi

Do zdaj ste verjetno okusili čarobno pico z rančnim prelivom. In otroka, če še niste, sledi mi. Pridi takole. Naj vam pokažem svetlobo. Če ste novi v tej blagoslovljeni kombinaciji, sta feferoni in ranč običajno varna stava za nepredvidene. Toda, ko ste v veliki ligi, ni ničesar, kot je jalapeño, kanadska slanina in ananas z rančem. Mmmmm.

Ranch Koozie

Skrita dolina
Povprečni Američani porabijo ranč 15 pik na leto

Ta številka je šokantna. Enkrat ali dvakrat na mesec? To ne more biti prav. Je vsa Amerika nenadoma odločila, da ne ljubi vročih kril in mozzarella? So začeli zapuščati vse dolgočasne stvari z veggie krožnika in tako odpraviti potrebo po ranču? 15 krat ?! Za resnične fanatike rančev pričakujemo, da bo ta številka dvakrat višja. Naredi to 10x.

ranč dressing

Getty Images
Ustekleničeni ranč ni vedno boljši

Seveda, to je bolj priročno, vendar je konsistenca manj želatina, splošni okus pa je običajen. Ni prepričan? Preizkusite ta recept.

Skrito Valley Ranch Horizontal

Slika je vljudno na Facebook strani Hidden Valley.
Izvirni recept se je izgubil v prevodu

Hensonov recept je uporabil le pinjenec, mayo, začimbe in zelišča, toda od prevzema recepta je Hidden Valley naredil nerazdružljivo različico z nekaj dodatnimi dodatki. Nova formula naj bi okusila precej drugačnega od prvotnega Rancha. Pomislite na rastlinsko olje, vodo, jajčni rumenjak, sladkor, fosforjevo kislino, ksantan gumi in MSG. Ampak, hej, okus je precej neverjetno.

Cool American Doritos

Alyson Hurt / Flickr Creative Commons
To je sprožilo enega največjih čipov vseh časov: Cool Ranch Doritos

Ali, kot jih Evropejci imenujejo, Cool American Doritos? Cool Ranch Doritos je prišel na prizorišče leta 1987 kot posledica rančevega noro v ZDA in hvala bogu, ki so jo naredili. Super Bowl zabave in spanje bi se počutili prazne brez njih. Psst: potapljajte jih v ranču ali jih uporabite za izdelavo teh piščančjih ponudb Cool Ranch za povečano eksplozijo okusa.

Lahko pijete od slapa Ranch

Pozabite fondue ali čokoladne fontane. Naslednjič, ko boste potrebovali popravilo, priključite ta vodnjak za ranč in pustite, da se njegova dobrota prevrne po piščančjih krilih in korenju. Če se počutite resnično krepko, pojdite in podležite svoj obraz. Ne bomo sodili.

sliko

Jonathan Boulton
To ni samo za potapljanje korenja

Ranch naredi veliko gostujočo zvezdo tudi v jedeh, ki so v njej prisotne. Dodajte ga v burgerje bivolovskih rančev, piščančje pečenke kraljevega ranča, pire krompir, taco pečenec, obloge zelene solate CBR in tomatillo preliv za kremasto koščico.