Trdno verjamem, da v tem svetu dobesedno ni boljše kombinacije kot maslo iz arašidov in čokolada. (Oprosti, žele, ti si kul in vse, ampak PB & C je tam, kjer je). Torej očitno, da je Reese verjetno največji sladkarije vseh časov. Od skodelic, do velikih skodelic, na koščke, do nekaterih vprašljivih pogledov na božična drevesa (lansko leto je bila črna oznaka na njihovem brezhibnem zapisu. Ne drži proti njim, k?), Reese ni nikoli uspel dati vseh možnih neverjetnih način združevanja čokolade in arašidovega masla v obliki sladkorja, tako da, preden boste raztrgali v drugo oranžno ovojnico, tu je nekaj stvari, ki jih morate poznati.

1. Reese je ustvaril delavec Hershey’s

Harry Burnett Reese se je začel ukvarjati z eno od farmacevtskih tovarn Hershey Chocolate Company, preden je zapustil svojo službo, da bi začel svojo lastno podjetje za sladkarije, H.B. Reese Candy Company. Čeprav so njegovi zgodnji izdelki bili priljubljeni, verjetno je bil njegov najuspešnejši projekt uveden leta 1928, ko je ustvaril sedaj zloglasni kikirikijev maslo.

2. Niso bili prvotno imenovani pokali iz kikirikijevega masla

sliko

To se lahko zgodi kot šok, vendar jih niso vedno imenovali pokali iz kikirikijevega masla. Prvotno ime sladkarije, prevlečenega s čokolado, je bilo “peni čaše”, ker so v 1930-ih stali le za en cent. Dva dolarska skodelica nekako nista imela istega obroča.

3. Hershey je prinesel nazaj domov

Oglejte si to objavo v Instagramu

#Reeses #Cupfusion je prispel.

Post je delil Hershey’s Chocolate World (@ hersheyschocolateworld)

Kmalu po tem, ko je Harry Reese umrl, je Hershey pridobil H.B. Podjetje Reese Candy in masleni pokali iz arašide so sčasoma postali njihova najboljša prodajna ponudba. Pametni biz mov, fantje.

4. Obstaja tona variacij

Reese's Christmas Trees

OLDTIMECANDY.COM

Reese’s Cup Peanut Maser Cups ima več kot 20 različic, ki se prodajajo kot skodelice omejene izdaje med počitnicami, kot so božič, noč čarovnic in Valentinovo. In vsi vemo, kaj se je zgodilo s temi drevesi lani…

5. Naredijo luknjo količino pokalov masla arašidov

Oglejte si to objavo v Instagramu

#RelaxItsFriday Uživajte v tem, da ponovite praznovanje dolgega vikenda! #ChocolateWorld

Post je delil Hershey’s Chocolate World (@ hersheyschocolateworld)

Povpraševanje po sladkariji je tako veliko, da Reese v enem letu proizvede dovolj kikirikijevega masla za oskrbo ene osebi v ZDA, na Japonskem, v Evropi, Avstraliji, na Kitajskem, v Afriki in v Indiji. BRB, preiskuje, koliko od tistih, ki jih osebno porabim tedensko.

6. ima svoj lasten dopust

Oglejte si to objavo v Instagramu

Praznujte Ljubezenski dan Reesa in poiščite popolno kombinacijo na vseh naših lokacijah #ChocolateWorld!

Post je delil Hershey’s Chocolate World (@ hersheyschocolateworld)

Slastica je tako ljubljena, da je zdaj 18. maja uradni praznik “Dan ljubezni Reese”.

7. Za prodajo so Giant Reese

Oglejte si to objavo v Instagramu

Giant #reesespeanutbuttercups na #ChocolateWorld #hersheypa

Post je delil Hershey’s Chocolate World (@ hersheyschocolateworld)

In lahko kupite en funt dva paketa na hersheysstore.com. Pojdi velik ali pojdi domov.

Sledite Delish na Instagramu.