O, Fireball. Kakšna zadrega alkohola. Zmes poceni in sirupi cimeta je bila narejena za pivce, ki se pijejo, in Solo cup kolegij zabave, in to je, kolikor je to storila na sceni pijače. Pa vendar nekako ostaja priljubljen red na palicah po vsej državi. Toda to je narobe. Tako popolnoma, žalostno in popolnoma napačno. Seveda lahko služi njegovemu namenu v velikem šaržnem posnetku Jell-O, vendar če je to vaš najljubši pijač, potem resnično potrebujete razvrstitev svojih prednostnih nalog. Ker obstaja več kot dovolj razlogov, da ne piješ Fireball.

(V redu, toda ti so precej kul …)

1. Ima okus, kot so Red Hots, namočeni v vodi.

Pravzaprav naredite, da je Big Red gumija prepojen v moko. Samo pomislek, da si sipaš to syrupy nered, je dovolj, da bi se zmešal in začel sesati. In te babice, ki se poskušajo prvič, se strinjajo z mano.

2. Fireball ima najslabše ideje o receptu z še slabšimi imeni.

Vsaka pijača, ki se konča z “kroglami” ali “oreščki”, je najbolje pustiti zadaj. Enako velja za očesne roke, ki povzročajo občutljivo moškost “Man-mosa”. In ne začenjajte z dodajanjem cimeta limonadi. Barf.

sliko

Facebook / Fireball

3. Vedno ga naroči d-vrečke v baru.

Veš o tem, o čem govorim: bros s polosom Polos in gingham gumb-ups, finance fantje, ki ste vedno cut, vendar nekako dotikajte vašo spodnjo hrbet, medtem ko to počnete, sorority dekleta in kolegij freshmen (z lažnimi ID-ji, očitno) da bi se v četrtek zvečer oblekli, se sokovi glave hvalijo, kako lahko dvignejo.

sliko
tumblr / giphy

4. Oprosti, toda “viski” ni “viski”.

Proizvajalci Fireball, Sazerac, imajo sedež v Louisiani. Torej ni potrebe po uporabi črkovanja viskija v Združenem kraljestvu. V skladu z blagovno znamko vsebuje pijača Kanadski Viski. Naši prijatelji na severu očitno spustijo “e”, zato je izbira črkovanja, vendar se ne prodajajo.

5. Šibka je kot pekel.

Pri 66-ih dokazih ima Fireball 20 odstotkov manj alkohola kot pravi viski, ki ponavadi ustvarja čas med 86 in 100 dokazi.

Poglej to noro…

6. Vedno vodi do grozljivih odločitev.

Nihče ne naroči nobenega strela Fireballja, ker je poceni in šibek in očitno ljudje želijo sami mučiti. In zato, ker je to samo v preteklosti, navdihuje smešno pijan vedenje podobno peeing v javnosti in se začne z bojevniki. Sovražim, da ti jo zlomiš, Fireball, a nobena dobra zgodba ni začela z “No, pili smo Fireball …”

7. To vam bo dalo najhujše mačka.

Sladkor in začimba ter vse, kar ni tako lepo. Zjutraj, ko pijete to grdo izmišljotino, bi moralo biti dovolj, da bi ga zapustili za dobro.

8. Včasih je vsebovala kemikalijo, ki jo uporabljamo pri zmrzovanju.

Dejstvo, da so Evropejci tako zaskrbljujoče, da so se na Norveškem, Švedskem in Finskem začasno ustavili prodaja sladko sladko pijačo, za katero je rekel Fireball, “zaradi majhne težave s spoštovanjem glede recepta”. Kemikalija, ki prihaja v ogenj, je propilenglikol, ki naj bi okrepil okus z absorpcijo vode, je rahlo manj strupena spojina kot etilen glikol, ki je bila do nedavnega – najpogosteje uporabljena v antifrizu. Po mnenju FDA je propilenglikol “običajno priznan kot varen”, kadar ga uporabljamo v hrani “na stopnjah, ki ne presegajo sedanje dobre proizvodne prakse”, vendar Fireball je odstranil kemikalijo iz recepta.

Ta zgodba je bila posodobljena z informacijami Sazerac.

Sledite Delish naprej Instagram.