Jamie Oliver

zelo kratka / Flickr

Življenje kuharja je znano težko. Delajo dolge ure, skoraj nikoli ne počivajo in se pogosto zelo malo plačujejo za svoj čas. Jamie Oliver pa je nasprotoval tistim kvotam, nato pa nekaterim, saj je bil pravkar imenovan za najbogatejšega britanskega kuharja in je morda najbogatejši kuhar na svetu.

Glede na Sunday Times “ 2012 Rich List, Oliver je vreden približno 150 milijonov evrov ali 243,9 milijona dolarjev. Premagal je nasprotne britanske kuharje Gordon Ramsay in Delia Smith, da bi se zlato vrnil za najbogatejšega britanskega kuharja. Oliver je bil imenovan tudi za enega najbogatejših avtorjev v Britaniji, drugič pa le za avtorja Harry Potter
serija, JK Rowling.

Več iz žameta: 7 kuharjev Sizzling Star

Eater poroča, da je Jamie Oliver lani drugemu najuspešnejšemu kuharju imenoval Daily Meal. Wolfgang Puck je na prvem mestu ocenil, da znaša skupno 400 milijonov dolarjev. Alain Ducasse in Paula Deen sta dosegla pet najboljših.

Leta 2008, Forbes je Rachael Ray na vrhu seznama najbogatejših kuharjev. Razvrstitev kuharjev z letnim dohodkom, namesto skupne vrednosti, je bil Rachael Ray imenovan za najbogatejšo, raking v neverjetnih 18 milijonov dolarjev na leto. Wolfgang Puck je bil imenovan na drugem mestu Forbes
seznam, z letnim prihodkom v višini 16 milijonov dolarjev. Upoštevana sta bila tudi Paula Deen, Alain Ducasse in Mario Batali, od katerih je vsaka znašala od 3 do 5 milijonov dolarjev na leto.

Več iz žameta: priljubljeni kuharji “Priljubljeni Potluck recepti

Njegovo tekmovanje na strani, Oliver je bilo zelo uspešno leto. Po Eateru je Oliverova najnovejša kuharska knjiga, 30-minutni obroki, prodali rekorde prodaje. Dodajte ga v 30 italijanskih restavracij, televizijskih oddaj in drugega blaga, Jamie pa je očitno zaslužil 44 milijonov evrov, odkar je bil imenovan za drugega najuspešnejšega kuharja prejšnje pomladi.

Čeprav je še vedno nejasno, ali je Jamie Oliver dejansko najbogatejši kuhar na svetu, glede na to, da Star Chef poroča, da povprečni kuhar uživa plačo med 30.000 in 80.000 dolarjev (samo izvršni kuhar lahko zasluži do 80.000 dolarjev) letno izgleda, da se je Oliver dobro opravil zase.

Ali mislite, da je Jamie Oliver najbogatejši kuhar na svetu??