Ljubica Conversation Candy

NECCO

Sladki dan Valentine. Dan za izmenjavo čokolade in sladkih nothings z vašo ljubico – in, seveda, da bi se prebudili skozi pogovore za izreke, kot so “Be Mine” in novejši “Tweet Me.”

Zunaj čokolade, najbolj priljubljenih sladkarij, ki jih je imel, ko Cupid prihajajo v mesto, so pastel-hued Sweetheart Conversation Hearts. Dejansko je več kot 8 milijard sladkarij srca – približno 100.000 funtov – proizvedenih vsak dan, čeprav 146-letni bonboni so nedvomno daleč od vrste, ki je bila okoli, ko je bil Abraham Lincoln na položaju.

Več iz žameta: romantična rdeča: pijače in sladice za praznovanje ljubezni

Znane ljubezenske note so dejansko naredile svoj prvi prvenec kot sporočila, natisnjena na barvnem papirju, in vtaknjena v “cockles” ali bonbone, oblikovane kot lupina pokrovače. Brat britanskega slaščičarskega podjetja New England ali NECCO, Daniel Chase, je bil tisti, ki je odkril, kako natisniti sporočila neposredno na sladkarije leta 1847. In tiste, kot so “Kiss Me” in “I’m Your” sladkarije so bile okoli, saj je Chase natisnil svojo prvo serijo.

Šele devetdesetih let so srca začela spreminjati svoje znane sladke note. Posodobljeni bonboni so vključevali sporočila, kot sta »Fax Me« in »Email Me«. V letu 2009 je podjetje celo proizvedlo “Bite Me” in “Live 4 Ever”, da bi se povezal v Sumrak fenomen. In “Text Me” in “Tweet Me” je prišel skupaj s prihodom socialnih medijev in SMS. Letošnji izgovori, kot so “XOXO” in “Wink Wink”, so bili ustvarjeni s potrošniškim tekmovanjem.

Več od žganja: Ljubezen ugrizi: Dnevi proti valentinemu dnevu

Nova in izboljšana srca na vaših rokah ne puščajo enake prašne krede, saj je NECCO preoblikovala svoj prvotni recept. Poleg tega, da je tekstura bolj “sladkarije”, so v mešanico dodane nove arome, kot so zeleno jabolko in modra malina. (Čeprav je seveda tudi stran Facebook Fan za tiste spremembe, ki neželeni, ki želijo, da se stare okuse vrnejo.) Če te barve ne izgledajo kot v osnovni šoli, je to zato, ker so jih zvišali,.

Ne glede na to, ali imate raje klasično verzijo ali 21. Stoletje, ni nobenega dvoma, Valentinovo ne bi bilo enako brez teh ikonskih bonbonov.

Si poskusil z novimi okusi? Kateri vam je najbolj všeč, izvirnike ali nove in izboljšane bonbone?