modra lobster

LegalAdmin / flickr

Ni lahko postati zeleno, če pa ste modri, ste ga naredili. No, dokler si jastog. V zadnjih dveh tednih so ujeli dva izredno redka modra jastoga. Noben jastogec ne bo imel vročih loncev v svoji prihodnosti zaradi svoje sijajne pigmentacije.

Več od Delish: od rib do jastoga: 25 receptov za morsko hrano na žaru

Pljuskastega jastoga, kot je bil poimenovan, so ga lani od obale otoka Prince Edwarda ujela Blair Doucette in njegovi bratje. “Plovam 35 let in to je prvi, ki sem jih kdaj videl,” je dejal Doucette Skrbnik, ki se nanašajo na svetlo modre rake. “To je bilo nekaj videti.” Prav ob približno istem času je bil Fluffy prinesel na kopno, Lindsay Metallic, jastrebni ribič iz Esgenoopetitja, First Nation, je po Telegraph-Journal.com pripeljal svetlo modri jastogi z le roza. Ta jastog še nima imena.

Redka genetska napaka povzroči modro barvo jastogov. Ocenjuje se, da je eden od 2 milijona jastogov modro. Pomanjkljivost v modrih jastuzih povzroča, da proizvedejo veliko količino določenega proteina, ki v kombinaciji z rdečo karotenoidno molekulo ustvari modri kompleks, znan kot crustacyanin, kar ima za posledico modro barvo. Seveda modra ni edina nenavadna obarvanost jastoga, niti so najbolj redki. Rumeni ali pomarančni jastogi so eden v 30 milijonov, albino jastogi so eden v 100 milijonov, in rdeči jastogi (ki se pojavijo rdeče prej kuhana) so na 10 milijonov.

Več iz Delish: Menu za jajce na žaru

Čeprav so modri jastogi povsem zdravi in ​​varni za jesti, bodo oba modrega vzorca, ki ste ga pred kratkim ulovili, shranili iz lonca. Fluffy je preživel nekaj časa v akvariju v domu Doucette, vendar bo kmalu premeščen v ribiški muzej Rustico Harbour, preden se vrne v svoj naravni habitat. Neimenovana lažja modra bitja upa, da bo našla dom v akvariju New Brunswick in Marine Center v Shippaganu v Kanadi. Tam se bo pridružil rožnatemu jastku, ki ga je prejšnji dan podaril Metallic.

Ne vem o tebi, toda zdaj bi lahko začel brati za jastog. Vendar se bom držal standardne sorte blatne rjave zelenjave jastoga.