všeč mi je sladoled.

In mi je všeč torta.

Ampak mi ne maram sladoledne torte.

Da ne mislite, da je to pesem dr. Seussa, posmrtno odkrito, te postavim naravnost: to so samo čustva, ki izlivajo iz moje duše.

Če bi te lahko vsilil pred menoj in izvedel interpretativni ples, da bi pokazal mojo strast do te teme, bi si. Toda internet deluje čudno in skrivnostno in magično deponira milijone dolarjev na svoj bančni račun, da bi vsakdo letel v New York, ni eden izmed njih. Torej, moje besede bodo morale storiti. In veliko jih imam.

Zakaj bi rad jedel trdo torto?

sliko

Getty ImagesWestend61

Obstaja veliko besed, ki so se vrgli okrog, da bi opisali dobro torto: mehko, mleto v ustih, drobno, celo grozovito besedo “m” – vlažno. Nikoli v zgodovini vedno (da, sem se vrnil, da bi preverili) je trda torta bila dobra stvar. Ampak to je točno to, kar se zgodi, ko ga držiš v prekletem zamrzovalniku. Samo nočem delati tako težko jesti torto. Če bi se počutil kot agresivno žvečenje mojega sladice, bi dosegel nekaj biskotov.

In, kako naj se spoprimem s stopljenim sladoledom?

Povedal vam bom, kaj se zgodi, ko se sladoled topi: Ljudje joče. Uživajte v tem kolažu slik, da dokažete mojo točko.

sliko

Getty Imagestirc83 / David McGlynn / Hulton Archive

In sedaj vam bom povedal, kaj se zgodi, ko jedo sladoledno torto: služi se na plošči z vilico, tako da, ko se sladoled neizogibno topi, nimate možnosti, da bi ga šal. In vi jočeš.

Zamrzovanje ne sodi na sladoled.

sliko

Getty ImagesD. Sharon Pruitt Pink Sherbet Photography

Za predjed, je prevara. Nikoli ne bi domneval, da je popolnoma zamrznjen pravokotnik skriva zamrznjeno nego. Še pomembneje pa je, da teksture in okusi preprosto ne gredo skupaj. Sladoled potrebuje nekaj lažjega – kot je smetana – ali nekaj s smrdljivim okusom – kot vroča blazinica.

Carvel torte so laž.

sliko

Facebook.com / Carvel Ice Cream

Eden izmed najbolj znanih dobaviteljev uživalskega sladice ne more niti truditi, da bi v svoji sladici dali kakšno pravo torto. Vsi peki – če jih celo lahko pokličete – naredi, da je kruh sladoleda skupaj v obliki torte. Če bi v banansko krivuljo uredil vrečo čokoladnih žetonov, ali mislite, da je to banana? Odgovoril bom zate: Abso-f * cking-lutko ne bi. Da bi zadovoljili ljudi, ki potrebujejo to gnusno krčenje trde, zamrznjene torte, trgovina postavlja tanko plast “hrustljave” med dvema okusoma sladoleda. Vzdih.

Oh, in ta kit še ni sladek. Ja, šla sem tja.

To je izključno.

sliko

Getty Imagesjomoba

Jaz sem November majhen, in 40-stopinjsko vreme me ne navdihuje, da bi jedel zamrznjeno nego. Jeseni in zimski rojstni ljudje, ali imam prav? Želimo lava torto, toplo piškotke in krepak marshmallow karkoli. Ne nekaj, kar nam bo zamrznilo možgane; naše okončine so že zamrznjene.

Ponudil vam bom kompromis.

sliko

Getty ImagesGina Sabatella

Tri besede: a la način. Ne najdem ničesar narobe s ploščicami, ki je na vrhu sladoleda. Ko so posamično izdelani, nato združeni, dve posnetki ne vplivata na rezultat drug drugega. In če se ne moreš sprijazniti z mojo stopnjo na to – samo se strinjamo, da se ne strinjamo.

Sledite Delish naprej Instagram.