Ko pomislite na Ikeo, verjetno mislite, da je zelo privlačna utilitarna in sodobna pohištva, ki je dostopna z uporabo poceni materialov in razjedajoče, naredi sami, navodila za montažo. Ampak Ikea ima dolgoletno tradicijo prodaje edinstvenih živil (večinoma evropskih v izvoru) kot nekakšno tiho industrijo domače obrti za dvigovanje skladišč in prilagajanje pohištva. Kljub temu so bile možnosti za prehrano Ikea vedno zanimiva in radovedna, saj so te stvari na primer švedske ribje bonbone in cevi iz lososove paste (svetujem vam, da ne mešajte teh dveh izdelkov). Najnovejši izdelek pod blagovno znamko Ikea IKEA® FOOD, da bi dosegel prodajalne Ikea, je skromna čokoladna barka.

sliko

Na voljo v treh okusih (čokolada iz črnega, mlečnega in lešnika), je čokoladna črta Ikea približno tako preprosta, uporabna in prijetna kot kateri koli kos pohištva, ki se prodaja v Ikei. Vsi so zaviti v uber-minimalni, monokromatični plastični ovoj z enostavnim švedskim imenom (domnevno) in angleškim prevodom, natisnjenim na sprednji strani ovitka.

Temna čokolada (AKA Choklad Mörk) je bilo primerno temno s 60-odstotno vsebnostjo kakava (če te stvari zadevajo, kar bi jim morale absolutno). Ima malo mletega ustnega občutka, vendar je odličen okus, ki je maslen, tad grenak in ne preveč sladek. Sorta mlečne čokolade (AKA Mjölkchoklad) je precej bolj slajši od temne in ima izrazit vanilinski okus in masleno konsistenco, ki spominja na božične sladkarije, ki jih najdemo v koledarjih. Srednji del obeh je bil lešnikovo mlečno čokolado (zabavno ime Choklad Nöt, da bi se izognili nepotrebni zamenjavi s čokolado), je bila predvidoma primerljiva z mlečno čokolado, vendar je bila z lahkotno pomešana z bogatimi lešniki, ki so lepo izravnavali sladkost mlečne čokolade.

Na 99 centov kos za 100 g bar, niste sposobni, da ne uspe s tem nakupom. Vendar pa ne bi svetoval, da bi se Ikea posvetila posebnemu čokoladi, ampak naslednjič, ko boste našli potrebo po nakupu novega Duktig ali Ivar, rezervirajte nekaj ali dva v žepnem menjanju za čokoladno vrstico, ki bo nedopustno dolge čekovne blagajne nekoliko bolj koristna.

Čokoladne palice Ikea so na voljo v državi Ikea.