Pred dvema mesecema je Chipotle odstranil gensko spremenjene organizme in umetne sestavine iz svojega menija. To pomeni, da tisti, ki vplivajo na vaše polnjenje Burrito. Zdaj verižna veriga zapre. Po podatkih spletne strani podjetja bo nova, bolj naravna tortilja masovno proizvedena – sans množica dodatnih, nepotrebnih sestavin.

Chipotle’s tortilje trenutno vsebuje dodane umetne sestavine in konzervansov. Toda to je malo smisla: Tortile so lahko težke, da ostanejo sveže, zato natrijev metabisulfit podaljša rok uporabnosti. Prav tako morajo biti prožni in raztegljivi, da zadržijo ogromne količine karnitov, chorizoja, salse in fižola, s katerimi ga natovarjate – tam prihaja monokalcijev fosfat, da se pripravi testo.

Toda blagovna znamka namesto tega oponaša bolj tradicionalne recepte, ki zahtevajo le štiri ali pet sestavin: koruzno moko, olje, vodo in sol za koruzno tortilje ter moko, olje, sol, vodo in kvas za mletje tortilja. Kuharji podjetja že delajo na svoji različici izvirnika v povezavi s podjetjem Bread Lab New York Times poroča, da bi vsak dan izkrvavili 800.000 ton tortilja. Raziskovalci in kuharji še vedno tweaking recept, preden uvedejo prenovljene kroge v restavracijah po vsej državi, zato bodite prilagojeni za posodobitve vaših ljubljenih burritov in tacos.

Sledite Delish naprej Instagram.