sliko

Ker so se te tedenske hamburgerske novice pokazale, kaj je bolj ameriško kot hamburger? Kaj pa tisti, ki stane 5000 $. Hubert Keller iz Top Chef Masters in srebrna slaščica sta ponovno odprla Fleur de Lys (zdaj preprosto imenovana Fleur) v zalivu Mandalay v Las Vegasu z enim takim hamburgerjem na računu blaga.

Restavracija ima razkošen in eklektičen meni s predmeti, kot so Kushi Oysters, Diver Sea Scallops Borscht in seveda drugi najcenejši hamburger na svetu. (Najdražji hamburger lahko najdeš tudi v Las Vegasu v Palmsu in je v resnici hamburgerka Carls Jr. v paru z izjemno drago steklenico Bordeaux, ki se prodaja za 6000 $).

FleurBurger 5000, kot se imenuje, je sestavljen iz govejega mesa Wagyu in pajčevega gobca, ki je narejen iz tartufa in obrita črne tartufe, ki jih postrežejo na tartufi briketov. Kot njegovi bolj dragi bratje v The Palmsu, FleurBurger postrežejo s steklenico Bordeaux: Chateau Petrus iz leta 1995, ki običajno znaša približno 2.500 dolarjev steklenico. Ampak to ni vse! Vino postrežemo v očalih Ichendorf, ki jih ob koncu obroka prinesete domov. In v primeru, da ste bili zaskrbljeni, da potrdilo o pristnosti ni zadosten dokaz za vaše prijatelje, ki ste jih lahko spustili za tako dekadentno obroko, bo potrdilo o pristnosti poslano domu. Kateri se zastavlja vprašanje: ali ne krši svete mantre Vegasa, “Kaj se zgodi v Vegasu, ostane v Vegasu?”